Отчитайки случващото се в сектора и голямата международна конкуренция, за

...
Отчитайки случващото се в сектора и голямата международна конкуренция, за
Коментари Харесай

Ангелкова се ядосва на негативни публикации, развалящи имиджа на туризма

" Отчитайки протичащото се в бранша и огромната интернационална конкуренция , за идната година се надяваме н а повече средства за реклама на българския туризъм. Бих желала да благодаря на премиера и на финансовия министър за поддръжката, която оказват на бранша. Така ще отговорим на провокациите и ще утвърдим България като желана туристическа дестинация ", изяснява министърът на туризма Николина Ангелкова в съвещание на Националния съвет по туризъм в курорта Златни пясъци.

" В момента се организират срещи по обособените пазари в топ 10 за входящ туризъм, работим самостоятелно на всеки от пазарите , с цел да оценим съответните специфики. Рекламата за тази година е 11 млн. лева . в нашия бюджет. За идната година се надяваме на по-голям бюджет , сега се прецизират детайлите ", добавя тя.

В момента се работи освен във връзка с условията на целевите пазари в топ 10, само че и на перспективните - Съединени американски щати, Китай, Япония, Индия, Южна Корея, Близък изток, които изискват по-специфични дейности, разяснява Ангелкова.

За текстовете в общественото пространство против българския туризъм , тя добави: " Яд ме е на такава акция, не сме крили, че този сезон ще е сложен след три години непрестанен растеж, не сме крили, че има проблеми в бранша и инцидентни нарушавания, само че те не би трябвало да скапват имиджа на българския туризъм. Всеки проблем решаваме в режим на разговор, тъй че да създадем резистентност на бранша ", показва тя, цитирайки информация от бизнеса, че има задоволително туристи в курортите и по цялото море.
 Нямало рецесия с туристите по българското Черноморие съгласно Симеонов
Нямало рецесия с туристите по българското Черноморие съгласно Симеонов

Броят им бил по-малък спрямо 2018 година, само че приходите нарастнали

" Работим с общи старания, с цел да създадем продукта ни резистентен и желан . Проблеми, които са замитани 20-30 години, в този момент решаваме дружно ", изяснява министърът.

Ангелкова разяснява, че програмата за реклама включва разнородни канали . " Извън туристическите изложби, онлайн рекламата, която заема основно място, ще предложим и съответни стъпки за поддръжка на проведения туризъм с спомагателни средства за промотиране Механизмът, който се приготвя сега, е основан върху броя туристи в записаните места за настаняване. Това действително ще подкрепи бранша точно посредством спомагателна реклама. Подкрепата ще се реализира като начало през месеците юни и септември, към които към този момент има към момента по-малък интерес ".

С вицепремиера Екатерина Захариева, Ангелкова разисква опцията за издаване на многократни визи за туристи от Русия и Турция , което съгласно нея, несъмнено ще насърчи туристопотока от тези страни към България.

" 2019 година е преломна за туристическия бранш. Спадът на туристи по някои пазари след историческия връх от предходната година не е мотив за обезсърчение ", разяснява зам.-председателят на УС на Националния ръб по туризъм Мартин Захариев.

Според него отрицателната акция , която върви в обществените мрежи и някои медии, играе неприятна роля . " Трябва да се самоуважаваме малко повече и да ценим това, което България има. Със удовлетворение желая да кажа, че документите на Министерството на туризма от година на година стават все по-задълбочени и съвременни и това е по този начин, тъй като имаме работещо министерство ", изяснява Захариев.
 За Ангелкова цените на шезлонга и чадъра са безумни
За Ангелкова цените на шезлонга и чадъра са безумни

До 20 000 лева санкция за джип в пясъка, закани се министърът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР