Отчитаме намаляване на престъпността с 5% за последните пет месеца

...
Отчитаме намаляване на престъпността с 5% за последните пет месеца
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР отчете спад на престъпността с 5% за последните пет месеца

„ Отчитаме понижаване на престъпността с 5% за последните пет месеца по отношение на същия интервал на предходната година. С 4 пункта повече е разкриваемостта на закононарушенията ”.

Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров на доклад за работата и промените в Министерство на вътрешните работи.

По отношение на някои типове закононарушения - като търговия с опиати и обири - разкриваемостта е със надлежно 10 и 6 на 100 по-висока. " По отношение на кражбите на коли - имаме повишение на тези прстъпления и нашите старания са ориентирани в този сегмент на стандартната престъпност. За задачата организирахме няколко профилирани акции, след които имаме над 10 досъдебни производства ", уточни основният секретар.

По думите му през май, със съдействието на партньорски служби, са разкрити няколко схеми за телефонни измами, работили на територията на Чехия и Гърция. Доказани са закононарушения за крупни суми.

" Провели сме 87 полицейски интервенции за първите 5 месеца на годината. От тях 10 са в партньорство с други служби ", съобщи шефът на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ Калин Стоянов.

ГДБОП проверява корист с пари от еврофондове. Иззето е огромно количество документи, свързани със покупко-продажби за тежкотоварна техника. Стоянов уточни, че са разрушени няколко противозаконни лаборатории за опиати, арестувани са десетки килограми противозаконни субстанции.

За първите пет месеца на годината ГДБОП е задържала над 33 милиона къса противозаконни цигари без бандерол. Разбити са и няколко заводи за произвеждане на тютюневи произведения.

Една от най-големите акции е била с Испания за закононарушения в три испански провинции. Отделът за киберпрестъпност е открил десетки компютри с незаконно наличие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР