Отчисления в размер 50 % от печалбата за финансовата 2019

...
Отчисления в размер 50 % от печалбата за финансовата 2019
Коментари Харесай

Половината печалба на държавните компании за 2019 г. влиза в бюджета

Отчисления в размер 50 % от облагата за финансовата 2019 година на държавните предприятия и комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала ще бъдат импортирани в интерес на страната. Това реши на съвещанието си през днешния ден Министерския съвет.
Кабинетът одобри Разпореждане за определяне и внасяне в интерес на страната на отчисления от облагата за финансовата 2019 година от държавните предприятия и комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала.
Процентът на отчисленията от облагата е 50 на 100, с изключение на Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване " , за което управителният орган следва да вземе решение да разпредели за страната 100 на 100 от облагата по годишния финансов доклад след данъчно облагане за финансовата 2019 година, понижена с непокритите загуби от предишни години и фондовете, които предприятието е длъжно да образува по закон.
Процентът на отчисления е в сходство със заложените параметри в Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 година
От обсега на Разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична помощ , като се регистрира тяхната специфичност и изключителната им взаимозависимост от стеснен брой източници на финансиране, както и сдруженията от бранш „ Водоснабдяване и канализация ", заради осъществяване на предварителни условия във водния бранш за асимилиране на средствата от европейските фондове за програмния интервал 2014 - 2020 година.
В сходство с Решение на УС на Българска народна банка, във връзка със обстановката с разпространяването на Коронавирус 19, резултатите върху стопанската система и нуждата от предприемане на макропруденциални ограничения по отношение на кредитните институции, лицензирани да правят активност в Република България, от обсега на разпореждането е изключена също Българска банка за развиване АД.
Срокът за внасяне на отчисленията и дивидентите за страната е 31 юли 2020 година Разпореждането е в сходство с член 14, т. 3 от Закона за обществените предприятия и с него се обезпечават условия за осъществяване на приходната част на държавния бюджет за 2020 година в частта на неданъчните доходи от дивиденти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР