Отборите на Полша, Аржентина, Сърбия и Испания се класираха предсрочно

...
Отборите на Полша, Аржентина, Сърбия и Испания се класираха предсрочно
Коментари Харесай

Вече има 4 сигурни на 1/4-финалите на СП по баскетбол

Отборите на Полша, Аржентина, Сърбия и Испания се класираха предварително за четвъртфиналите на международното състезание по баскетбол за мъже в Китай.

В среща от група J на втората групова фаза Испания реализира трагична победа с 67:60 над Италия, с което обезпечи билети на себе си и Сърбия за директните елиминации. По-рано през днешния ден сърбите разгромиха Пуерто Рико с 90:47.

Победата бе четвърта за испанците на шампионата, като те и западните ни съседи към момента не познават усета на провалянето. Двата отбора ще дефинират спечелилия в потока в неделя в пряк мач между тях.
Испания обаче не стигна по никакъв начин елементарно до триумфа против "адзурите ".

Двубоят вървеше панер за панер от самото начало, а Италия виждаше успеха 4:20 минути преди края, когато Данило Галинари вкара тройка за 56:52. Последва таймаут за иберийците, които след него демонстрираха желязна игра в отбрана и недопуснаха нито един панер в идващите 4 минути, което им разреши да извърнат мача със серия от 10:0 точки.

Най-резултатен за Испания в срещата бе Хуанчо Ернангомес с 16 точки, а 15 вкара Рики Рубио. За Италия Галинари приключи с 15 точки, до момента в който 12 вкара Луиджи Датоме.

Далеч по-малко драма имаше в късния мач от група I, в който Аржентина победи Венецуела с 87:67. По този метод "гаучосите " записаха четвърти следващ триумф и дружно с отбора на Полша, който по-рано денем победи Русия със 79:74, не престават към идващия стадий.

Габриел Дек осъществя 25 точки за триумфа на Аржентина, до момента в който ветеранът Луис Скола прибави още 15. За Венецуела Майкъл Карера осъществя 19 точки.

В дуелите за систематизиране на местата от 17-о до 32-ро домакинът Китай завоюва със 77:73 против Република Корея, а Тунис надигра Филипините след 86:67. По-рано Итан завоюва със 71:62 над Ангола, а Нигерия победи Кот д'Ивоар с 83:66.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР