Отборите на Общински детски комплекс Варна и ФК “Черноморец” (Бс)

...
Отборите на Общински детски комплекс Варна и ФК “Черноморец” (Бс)
Коментари Харесай

Малките акули от Черноморец и децата на ОДК Варна са победителите в третата зона на „Данониада” 2019

Отборите на Общински детски комплекс Варна и ФК “Черноморец” (Бс) са финалистите в провелите се през днешния ден (18.05.2019) мачове от “Данониада” 2019 - зона Варна. Въпреки мощния вятър, домакините бяха точни и се постановиха във финалния дуел над отбора на ДЮШ “Дуло” от Дулово с 2:0.

Така децата на треньора Бисер Бъчваров си осигуриха място за финалната фаза в националния шампионат. Вторият финалист от зоната е тимът на ФК “Черноморец” (Бс). Малките акули, водени от треньора Пламен Младенов, надделяха с 6:5 след дузпи тима на ДФК “Звездичка”, също от Бургас.

В постоянното време дуелът сред двата отбора беше равносилен с резултат 0:0 в постоянното време. В конкуренцията на терените на ТЪ “Варна” се включиха тимове от Варна, Бургас, Дулово, Шумен, Исперих и цяла Североизточна България. Следващите мачове от „ Данониада” 2019 ще се играят в София на 25.05.2019 година Заявки за присъединяване в „ Данониада” се одобряват до един ден преди мачовете в съответната зона на интернет адреса на шампионата www.danoniada.bg.

За трета поредна година се организира играта “Събирай разделно”, част от взаимна самодейност на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД). С помощта на спортно предизвикателство тя коментира на дребните футболисти изгодите от разделното събиране на боклуци и им оказва помощ да разширят и затвърдят познанията си за запазване на природата. Традиционно “Данониада” се провежда с медийното подпомагане на Нова Броудкастинг Груп.

В рамките на шампионата се провежда и специфична обучителна игра измежду участниците и публиката, която има за цел популяризирането на здравословното хранене, с което DANONE акцентира своята визия за Една планета. Едно здраве (One Planet. One Health).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР