Отборите на Нотингам Форест и Челси завършиха наравно 1:1 в

...
Отборите на Нотингам Форест и Челси завършиха наравно 1:1 в
Коментари Харесай

Челси стъпи накриво срещу Нотингам Форест

Отборите на Нотингам Форест и Челси приключиха наедно 1:1 в последния мач от 18-ия кръг на Висшата лига на Англия. Двата отбора си размениха по едно полувреме и в последна сметка хиксът посред им бе обективен.

Първата част от мача бе за гостите от Лондон, които съумяха да поведат в 16-ата минута посредством Рахийм Стърлинг. Кришчън Пулишич центрира топката от левия фланг, тя бе отклонена от Кай Хаверц и се отби от напречната греда на вратата на Дийн Хендерсън, с цел да попадне навръх волето на Стърлинг, който от към 6 метра нямаше проблем да осъществя.

Челси продължи да господства до почивката, само че по този начин и не съумя да стигне до нова рискова обстановка за гол. Положението на " Сити Граунд " обаче се промени изцяло при започване на второто полувреме, в което отборът на Нотингам излезе доста въодушевен.

В 47-мата минута Тайво Авоний стреля рисково, само че ударът му бе отразен от вратаря Кепа Арисабалага. Няколко минути по-късно стражът на гостите отрази и удар на Бренън Джонсън в обстановка, в която той можеше да потърси изцяло непокрития пред вратата Авоний.

В 55-ата минута Морган Гибс-Уайт пък уцели напречната греда с мощен удар с десния крайник от границата на наказателното поле.

Така се стигна до един корнер в 63-тата минута, при който топката доближи до бранителя на домакините Серж Орие и той със мощен удар от близка отдалеченост вкара за 1:1.

След изравняването домакините се върнаха в личната си половина и за малко да платят висока цена за това, само че резервата Пиер-Емерик Обамеянг не съумя да вкара с глава за Челси от границата на вратарското поле.

Равенството разреши на Нотингам да се изкачи на 18-о място в класирането с 14 точки от 17 мача. Челси е на осмо място с 25 точки, само че от 16 мача.
 Астън Вила победи Тотнъм с 2:0 в мач от Висшата лига
Астън Вила изненада неприятно Тотнъм

Бирмингамци завоюваха три от четирите си турнирни мача, откогато Унай Емери ги пое
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР