Отборите на Далас Маверикс и Маями Хийт постигнаха победи в

...
Отборите на Далас Маверикс и Маями Хийт постигнаха победи в
Коментари Харесай

Инфарктни победи за Далас и Маями

Отборите на Далас Маверикс и Маями Хийт реализираха победи в мачовете си от Националната баскетболна асоциация с приключването на постоянното време.

У дома Далас се наложи със 107:105 точки над първенеца Денвър Нъгетс. 

Победата със сирената донесе Кайри Ървинг, който бе прецизен със пукотевица със слабата за него лява ръка през центъра на гостите Никола Йокич съвсем от линията на тройката. Тексасци имаха малко повече от две секунди, с цел да провеждат последното си нападание, откакто преди този момент Джамал Мъри пропусна изстрел, с който да донесе триумфа на Денвър.

Шампионите имаха три точки задатък по-малко от 30 секунди преди края, само че тройка на Лука Дончич докара резултата до тъждество - 105:105. Тогава пристигна пропускът на Мъри, а по-късно и победната пукотевица на Ървинг след вкарване на топката след таймаут.

За спечелилите от Далас Лука Дончич означи 37 точки и хвана 10 битки, а Кайри Ървинг прибави 24 точки. 

За Денвър Джамал Мъри бе най-резултатен с 23 точки. Още 20 вкара Майкъл Портър-младши, а с 16 остана Никола Йокич.

Подобно развиване имаше и на срещата сред Маями Хийт и Детройт Пистънс, в която гостите от Маями се постановиха със 104:101 след надвит изстрел от тройката на Бам Адебайо дружно с финалната сирена.

Детройт навакса закъснение от 17 точки при започване на второто полувреме и имаше опция да поведе за пръв път след почивката в последното си нахлуване. Гардът Кейд Кънингам обаче избра да стреля от тройката с 10 секунди оставащи до края, което разреши на баскетболистите на Маями да овладеят топката и да провеждат една последна офанзива, която Адебайо трансформира в тройка.

С нея той оформи актива си на 20 точки, а най-резултатен за " горещите " бе Дънкан Робинсън с 30 точки. 

За Детройт Еван Фурние бе най-полезен с 18 точки, 17 вкара Кънингам, а с 13 приключи италианецът Симоне Фонтекио.

В най-резултатния мач от тази нощ Милуоки Бъкс реализира домакинска победа със 140:129 над Финикс Сънс.

" Елените " бяха без водача си Янис Адетокунбо, само че демонстрираха отлична игра в нахлуване и неналичието на гръцкото крило въобще не се усети. Ключова за триумфа на домакините бе втората четвърт, в която те се постановиха с 43:24 и взеха преднина от 22 точки на полувремето.

След паузата Финикс редуцира изоставането си до шест точки, само че " слънцата " не съумяха да създадат поврат.

Боби Портис и Деймиън Лилард вкараха по 31 точки за спечелилите. С още 22 се включи Крис Мидълтън. За Финикс с 28 точки завърши Брадли Бийл, Грейсън Алън означи 25, 23 вкара Девин Букър, а Кевин Дюрант остана със скромните за опциите си 11 точки, макар че прекара близо 42 минути в игра./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР