Отборите на Арсенал и Тотнъм направиха равенство 2:2 в дербито

...
Отборите на Арсенал и Тотнъм направиха равенство 2:2 в дербито
Коментари Харесай

Четири гола не разделиха Арсенал и Тотнъм на Емиратс

Отборите на Арсенал и Тотнъм направиха тъждество 2:2 в дербито на Северен Лондон от шестия кръг на Висшата лига. На " Емиратс " двата отбора направиха атрактивен дуел, като домакините на два пъти повеждаха, само че " шпорите ", които в огромни интервали стояха по-добре на терена, се пребориха за точката.


Играчите на Анге Постекоглу владееха топката в началните минути, само че " артилеристите " бяха по-опасни при бързите си офанзиви и това даде резултат в 26-та минута, когато играчите на Арсенал се възползваха от неточност в разиграването на противника и лишиха топката, а звездата Букайо Сака вкара с изстрел по диагонала, който се отби от Кристиан Ромеро и влезе във вратата, като попадението бе записано като автогол. Гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол и справедливо стигнаха до подобен в 42-та минута, когато Хюн Мин Сон вкара с техничен изстрел след добра асистенция на Джеймс Мадисън.

Второто полувреме стартира със противоречива обстановка пред вратата на Тотнъм, когато Ромеро игра с ръка след удар на Бен Уайт отблизо разстояние. След интервенция на ВАР основният рефер Робърт Джоунс прегледа обстановката на екрана край тъчлинията и отсъди дузпа, а Сака невъзмутимо осъществя за 2:1. По-малко от 60 секунди по-късно резултатът още веднъж бе подравнен. Този път домакините сбъркаха в центъра, Мадисън лиши топката и още веднъж подаде към Сон, който с класен завършващ удар преодоля Давид Рая.

В идващите минути Тотнъм доминираше, само че не съумя да стигне до нов гол, а краят на мача бе за Арсенал, само че и " артилеристите " не съумяха да сграбчен успеха. Така двата локални противника поделиха точките и остават без загуба от началото на сезона.

Двата тима разделят четвърто и пето място с 14 точки, като " шпорите " имат малко по-добра голова разлика.


В различен мач от неделния следобяд Челси направи нова издънка и загуби от Астън Вила с 0:1 вкъщи. " Сините " от Лондон остават с една победа в шест мача и са на 14-та позиция в класирането, до момента в който Вила се изкачи до шесто място с 12 точки.

Ливърпул продължи с положителното си показване от началото на сезона и победи Уест Хям с 3:1 вкъщи. Мохамед Салах (дузпа), Дарвин Нунес и Диого Жота вкараха головете за " алените ", а Джаръд Боуен се разписа за " чуковете " Тимът на Юрген Клоп е на единствено две точки зад водача в класирането Манчестър Сити. Уест Хям са на седмо място с 10 точки.

В последния мач от следобеда Брайтън победи Борнемут с 3:1 вкъщи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР