Отборите на Арсенал и Ливърпул се срещат за втори път

...
Отборите на Арсенал и Ливърпул се срещат за втори път
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал vs. Ливърпул 0:2, гостите се взират в Уембли

Отборите на Арсенал и Ливърпул се срещат за повторно в границите на една седмица в мач-реванш от полуфиналната фаза от шампионата за Купата на Лигата в Англия, с цел да дефинират втория финалист през този сезон и играят при резултат 0:2. Диого Жота даде задатък на гостите с гол в 20-ата минута, а малко преди този момент попадение на Жоел Матип бе анулирано заради засада на камерунеца. В 77-ата Диого Жота удвои актива за Ливърпул.

Арсенал започва доста по-амбицирано в срещата, а най-деен измежду играчите на Микел Артета бе Габриел Мартинели, който потърси Букайо Сака, а англичанинът бе фаулиран фронтално против вратата, защитавана от Келехър. Александър Лаказет насочи рисков изстрел от свободния удар, а топката се отби в напречната греда на ирландския пазач на гостите в тази среща.

В 13-ата минута Ливърпул осъществя гол, който бе анулиран, защото Жоел Матип бе в засада, откакто дозасече с крайник удар с глава на Фабиньо след корнер, само че камерунецът бе в състояние на засада.

В 20-ата минута обаче гостите от Мърсисайд излязоха напред в резултата. Александър-Арнолд проби отдясно във вътрешността към средата на терена и видя вляво Диого Жота. Португалецът се надигра с лекост против Такехиро Томиасу и стреля фронтално по земя. С доза шанс ударът на №20 от Ливърпул влетя във вратата на Рамсдейл - 1:0 за Ливърпул. Това беше и четвъртият гол за Жота против този съперник в последните му четири излизания като футболист.

В 28-ата минута пък Мартинели се надигра с Ван Дайк в наказателното поле на гостите и можеше да шутира, само че извънредно акуратен шпагат от Фабиньо предотврати огромна заплаха за "артилеристите " и стража Келехър. До края на полувремето не се видяха огромни обстановки, като в самия край Локонга с тяло блокира мощен изстрел на Фабиньо, който щеше да принуди Рамсдейл да прави някаква интервенция.

На почивката Юрген Клоп пусна в игра Ибрахима Конате, а на негово място се появи Жоел Матип. В 49-ата минута Локонга даде пас за Александър Лаказет, който шутира след преса от Робъртсън, само че ударът на французина отлетя високо над ливърпулската врата. В 51-ата минута Ливърпул бе доста покрай това да удвои актива за гостите. Диого Жота отстрани вляво по нападението на Арсенал с лекост Бен Уайт и откри Кейд Гордън, който от извънредно преференциална позиция прати топката с левия крайник над напречната греда на Рамсдейл.

В 59-ата минута Ибрахима Конате получи прелестно центриране от ъглов удар след пас на Александър-Арнолд, а опитът на французина с глава се отби в левия непряк дирек на Рамсдейл. В 63-ата минута Александър-Арнолд даде страховит пас отдясно към Кейд Гордън, само че младият футболист на Ливърпул не съумя да засече центрирането във вратата на Рамсдейл и се размина с топката. Секунди по-късно Такуми Минамино зае мястото точно на Гордън.

В хода на идващите минути темпото на "Емиратс " се подвигна да незимерими равнища, а Арсенал трябваше да чисти топката току пред голлинията, откакто Минамино насочи удар посока домакинската врата. В 73-ата минута Габриел Мартинели шутира мощно по диагонала, само че Келехър с ръце мазета в ъглов удар. След него пък защитата на гостите се оправи и топката бе изчистена мощно напред. Миг по-късно Еди Нкетия и Томас Парти влязоха на местата на Лаказет и Емил Смит Роу, а Клоп пусна в игра Джеймс Милнър, заменяйки Джордан Хендерсън.

В 76-ата минута Анди Робъртсън шутира от доста дребен ъгъл отляво, а топката профуча паралелно на вратата на Аарън Рамсдейл. В 77-ата Диого Жота удвои актива за гостите, откакто бе изведен зад защитата на Арсенал и с техничен изстрел трансферира Рамсдейл и удвои актива за гостите. Голът бе тестван няколко минути посредством системата ВАР, а в последна сметка бе правилно зачетен - 2:0.

, в който не се оправдаха предварителните настройки. Важно конкретизиране е, че за този шампионат не важи към този момент правилото за гол на непознат терен. Ако забележим следващо тъждество през 90-те минути в Северен Лондон, то дуелът ще се придвижи към продължения и евентуални дузпи, с цел да бъде избран крайният победител.

Единият финалист, който към този момент има място на финала на „ Уембли “, е Челси, откакто „ сините “ от Лондон съкрушиха на два пъти Тотнъм Хотспър.

Такехиро Томиасу и Емил Смит Роу се завръщат за „ артилеристите “, като те заемат местата на Седрик Соареш и Еди Нкетия от първата среща, като отборът излиза в скица 4-2-3-1. Мартин Йодегаард заменя санкции Гранит Джака в средата на терена, до момента в който Томас Партей е на пейката след уговорките му за Купата на афринанските народи.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР