Отборът на Виляреал започна по възможно най-добрия начин календарната 2023

...
Отборът на Виляреал започна по възможно най-добрия начин календарната 2023
Коментари Харесай

Виляреал шокира Реал Мадрид и се доближи до топ 4

Отборът на Виляреал стартира по допустимо най-хубавия метод календарната 2023 година, откакто завоюва с 2:1 семейството си на първенеца Реал Мадрид.

Футболистите на " Жълтата подводница " изиграха доста мощен дуел, като можеха да поведат още през първата част, само че удар на Йереми Пино бе отразен от Тибо Куртоа, а малко по-късно изстрел на Алекс Баена мина на сантиметри над напречната греда.

Все отново по-добрата игра на Виляреал даде резултат при започване на втората част, когато още веднъж Йереми Пино стреля, Куртоа леко отклони топката, само че на нейния път се оказа Едуар Менди и след рикошет в неговото тяло кълбото влетя в мрежата на гостите.

Отговорът на Реал Мадрид не закъсня и в 57-та минута Карим Бензема се оказа на отлична позиция, само че ударът му отразен с тяло от футболист на Виляреал. Впоследствие обаче системата ВАР се намеси, с цел да откри, че малко по-рано в хода на офанзивата състезател на домакините е играл с ръка в наказателното поле и по този начин " Кралския клуб " получи право да извърши дузпа.

Зад топката, несъмнено, застана Бензема и не сбърка, възстановявайки паритета на " Естадио де ла Серамика " след тъкмо час игра.

Радостта на гостите обаче не търпя дълго, защото броени секунди по-късно на собствен ред Виляреал получиха право да изпълнят 11-метров углавен удар след игра с ръка на Давид Алаба. Жерар Морено се нагърби с отговорността да стреля от бялата точка и беше прецизен, носейки успеха на своя отбор.

Успехът изкачи футболистите на Кике Сетиен на петата позиция с актив от 27 точки, колкото има и четвъртият Атлетико Мадрид, само че " дюшекчиите " са с мач по-малко. В същото време загубата остави Реал Мадрид с 38 пункта, което дава късмет на Барселона еднолично да излезе на върха в Ла Лига, в случай че в утрешния ден надвие Атлетико Мадрид в дербито на 16-ия кръг в испанското състезание.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР