Отборът на Валенсия постигна трудна победа над Виляреал в мач

...
Отборът на Валенсия постигна трудна победа над Виляреал в мач
Коментари Харесай

Валенсия издрапа до труден успех над Виляреал

Отборът на Валенсия реализира сложна победа над Виляреал в мач от 15-ия кръг на Примера дивисион. „ Прилепите” се постановиха с 2:1 и се изравниха по точки в шестия в класирането Атлетик Билбао.

Футболистите на „ жълтата подводница” би трябвало да съжаляват, че си потеглиха от „ Местая” без извоювана точка, защото гостите имаха повече чисти и положителни обстановки за гол в срещата. През първото полувреме Жерар Морено даже пропусна от бялата точка.

Ефективността на домакините обаче се оказа решаваща и те се поздравиха с крайния триумф.

И трите гола в срещата паднаха през втората част, като Валенсия бе отборът, който поведе малко след подновяването на играта след почивката.

Родриго откри за домакините след пас на Гомес отляво. Голмайсторът за Валенсия майсторски съумя да отклони топката около вратаря, който бе излязъл да го пресрещне, а по-късно от дребен ъгъл бе прецизен.

Шест минути след попадението на Валенсия в 49-ата минута, отборът на Виляреал изравни. Замбо Андре-Франк се разписа не и без доза шанс. Футболистът на гостите направи прекрасен пробив фронтално против вратата и опитва пас наляво към собствен съотборник. Топката обаче рикошира в тялото на бранител и още веднъж се върна при него. Този път Андре-Франк реши да стреля и не сгреши – 1:1.

Успехът за домакините обезпечи Феран Торес с кинжален шут. Топката бе центрирана от десния фланг към непокритото крило на „ прилепите, който с удар мощен удар не остави никакви шансове на вратаря на гостите за крайното 2:1.

Във краткотрайното класиране Валенсия е седми с актив от 23 точки, до момента в който Виляреал тринадесети с 18 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР