Отборът на Уелс се нуждае от задължителна победа срещу Англия

...
Отборът на Уелс се нуждае от задължителна победа срещу Англия
Коментари Харесай

Не всичко е футбол в сблъсъците Уелс – Англия и Иран – САЩ

Отборът на Уелс се нуждае от наложителна победа против Англия в английското дерби от група В на Мондиал 2022, с цел да резервира възможностите си за класиране на 1/8-финалите в шампионата. От своя страна пък „ трите лъва ” ще търсят триумфа, с цел да си подсигуряват първото място в групата и вероятно по-лесен противник в идната фаза.

Освен успеха обаче, „ драконите ” ще имат потребност и от доза шанс. Гарет Бейл и компания би трябвало да се надяват другия дуел в групата сред отброите на Иран и Съединени американски щати да приключи при тъждество. В противоположен случай, Уелс ще има потребност от доста изразителна победа, с цел да си подсигурява място на осминафиналите.

Така че иранците могат да поднесат изненадата и да продължат напред с едно реми или победа в другия конфликт. Той е привързан и политически, защото в навечерието на мача американската пресслужба отстрани герба от знамето на Иран, въпреки в следствие селекционерът да се извини за постъпката и да се оправда, че никой от щаба му не е бил осведомен за тези дейности.

Сега обаче Съединени американски щати би трябвало да търси наложителна победа на стадион „ Ал Тумама “, в случай че желае да продължи напред. Иран от своя страна е в най-хубава позиция за офанзива на второто място в групата. Тимът стартира Мондиала с тежко проваляне с 2:6 от Англия, а треньорът бе гневен. Карлош Кейрош упрекна издевателството и политическия напън, които са отвлекли вниманието на неговия състав, подложен на критика в родината си, че не дава публичност за гибелта на протестиращи, въпреки че преди старта футболистите не пяха химна в символ на митинг.

Сега обаче някои иранци упрекват тима, че поддържа властта, откакто преди самото Световно имаше апели Иран да бъде изваден от шампионата като наказателна акция против ръководството в Ислямската република. Но иранците се оправиха с Уелс с 2:0 с два късни гола във втората си среща, с цел да стигнат до съдбоносен мач със Съединени американски щати за присъединяване в идната фаза.

Крайното класиране в група В на Мондиала ще стане ясно след края на двете срещи, които стартират в 21:00 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР