Отборът на Турция направи важна крачка към класирането си на

...
Отборът на Турция направи важна крачка към класирането си на
Коментари Харесай

Вратарска грешка провали Хърватия срещу Турция и осигури перфектен дебют за Винченцо Монтела

Отборът на Турция направи значима крачка към класирането си на Евро 2024, побеждавайки с минималното 1:0 като посетител Хърватия в тазвечершното дерби в група " D " от евроквалификациите.

Успехът за южните ни съседи против бронзовите медалисти от последния Мондиал донесе и желан дебют отпред на отбора за италианеца Винченцо Монтела, който размени Щефан Кунц на поста преди по-малко от месец.

На стадион " Опус Арена " в Осиек единственото попадение падна след тъкмо половин час игра и беше белязано от груба неправилност на хърватския пазач Доминик Ливакович. Той излезе неразчетно напред при едно извеждащо подаване към Баръш Йълмъз, а футболистът на Галатасарай се възползва от грешката на своя противник и с прехвърлящ удар обезпечи успеха на своя отбор.



Все отново в последните минути на срещата домакините от Хърватия можеха да стигнат до точката, когато в добавеното време реферът Антъни Тейлър отсъди дузпа в интерес на " ватрените " за игра с ръка на Хакан Чалханоглу в наказателното поле.

Ситуацията бе преразгледана от ВАР и в последна сметка британския рефер промени решението си, с което нежният задатък на Турция оцеля.

По този метод южната ни съседка оглави еднолично подреждането в тази група " D " с актив от 13 точки, до момента в който " шахматистите " на Златко Далич са на втората позиция с 10 пункта, само че и мач по-малко.

В ранния дуел от програмата новобранеца Латвия прекъсна серията си от пет следващи загуби и съкруши с 2:0 вкъщи състава на Армения, с което съществено охлади упоритостите на кавказците за дебютно класиране за огромно състезание.

Въпреки победа си обаче латвийците остават на последното 5-о място в подреждането със единствено 3 точки, до момента в който арменците са 3-ти със 7 пункта, колкото има и съставът на Уелс, само че " драконите " имат и мач в ресурс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР