Отборът на Созопол продължава с положителното представяне в контролите от

...
Отборът на Созопол продължава с положителното представяне в контролите от
Коментари Харесай

Созопол с равенство срещу Несебър в предпоследната контрола

Отборът на Созопол продължава с позитивното показване в контролите от зимната подготовка. Вчера на градския стадион в Поморие, " небесносините " извоюваха точка против втородивизионния ОФК Несебър, завършвайки наедно 3:3 в осмата си инспекция. В седмата Созопол отстъпи с 1:0 при визитата на ОФК Карнобат.

Спарингът в началото трябваше да се организира в Несебър, само че заради неприятните метеорологични условия предния ден, двете управления се схванаха контролата се организира в Поморие. " Вампирите " изцяло справедливо стигнаха до равенството, а момчетата на Маргарит Димов може да съжаляват, че даже не завоюваха, в случай че бяха осъществили и другата дузпа в тяхна изгода.

В първите шест инспекции възпитаниците на Маргарит Димов записаха пет победи и проваляне. Созопол завоюваха против втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица) с 3:0 след две попадения на французина Уилфред Гримо и едно на Стефан Стойнов. Последва и цялостен поврат с 3:2 против Хасково 1957, водени от Емо Ангелов – Бабангида. Победното попадение вкара едно от новите попълнения – нападателят, който е младеж на Марица Пловдив и последно защитавал цветовете на Хебър Пазарджик – Георги Георгиев в последнта минута на мача. Другите два гола осъществиха Яни Николов и Кристиян Иванов. В идната трета контрола Созопол отстъпи с 5:2 от втородивизионния ОФК Поморие, като двете попадения за " небесносините " осъществя футболист номер едно за 2018 на клуба – полузащитникът Антонио Ласков от статични положения. В идната четвърта инспекция Созопол се върна на победния си път, записвайки триумф с 2:1 над Розова котловина Казанлък, след второто попадение в всекидневен мач за Георги Георгиев. Другото бе дело на опитния полузащитник Станимир Баев. В идната контрола възпитаниците на Маргарит Димов се постановиха и над водачите в Североизточната Трета лига Суворово с 2:0, след попадения на младите си гении Кристиян Иванов и Кристиян Козаров. В шестата и Миньор Раднево преклони глава пред " небесносините ". Созопол изцяло справедливо стигнаха до триумфа, откакто поведоха небрежно с 2:0 още до почивката с попадения на Георги Георгиев и Кристиян Иванов. През втората част бранителят Златко Ненов, който бе притеглен от Черноморец Бургас, направи преднината на морския отбор класическа - 3:0. Мачът се доиграваше, а след леко разпределяне и неточности в защита в последната третина в границите на две минути Созопол позволиха два гола, с цел да бъде завършен и крайният резултат в срещата 3:2.
Миналата събота, " небесносините " отстъпиха с минималното 1:0 при визитата на ОФК Карнобат. Наставникът на морския отбор Маргарит Димов даде отмора на съществени футболисти, а други към момента се възстановяваха от контузии, Созопол не търсеше резултат, а Маргарит Димов ротираше състава, като пусна два разнообразни в двете полувремена.

Срещу Несебър възпитаниците на Маргарит Димов може да съжаляват, откакто губеха с 3:0 на полувремето, само че демонстрираха воля и темперамент след почивката и справедливо се добраха до равенството. Созопол пропусна дузпа през втората част, само че напористата игра в предни позиции даде резултат за крайното 3:3.

Много проблеми към състава на " небесносините ", а треньорският екип не можеше да разчита на огромна част от своите състезатели. Опитният капитан Петър Кюмюрджиев не взе присъединяване в днешната инспекция заради персонални задължения, а това важеше и за бранителя Златко Ненов. Младият вратар Петър Александров, който се отличи с чудесни изяви в последната контрола с Карнобат, получи отмора, само че пътува с тима. Бившият нападател на Несебър и сегашен на Созопол - Трайо Грозев към момента се възвръща от травма, а това важи и за останалите в предни позиции Милен Димов, Димитър Коларов и французина Уилфред Гримо. Бранителят Иван Чавдаров към този момент не е част от тима, а двете страни се разделиха по взаимно единодушие.

Маргарит Димов нямаше доста опция, а на пейката имаше единствено четири запаси. Двата тима си поделиха по едно полувреме. Несебър поведоха с 3:0 на полувремето. В 7-та минута Сава Савов центрира и с глава Реджеп Халил откри резултата. В 35-та минута Савов повиши на 2:0, а след още 5 минути голмайсторът на Несебър Иван Цачев засече центриране отдясно и направи резултата типичен.

През втората част обаче нещата се трансформираха и Созопол, излезе с повече въодушевление. Това даде резултат, а " небесносините " сътвориха няколко рискови обстановки и справедливо се добраха до равенството 3:3. Антонио Ласков пропусна дузпа в 58-та минута, откакто самичък си я завоюва, а вратарят Георги Ставрев избави удара му от бялата точка. В 66-та минута халфът от Сандански се реваншира за пропуща си, като вкара хубав гол непосредствено от корнер за 1:3. Капитанът на Созопол, който бе взел лентата в отсъствието на Петър Кюмюрджиев и при промяната на Мартин Газиев след почивката - Диян Лефтеров осъществя след 10 минути втора дузпа за " небесносините ", за нарушаване против Георги Георгиев, правейки резултата 2:3. Четири минути преди края на срещата след неточност в защитата на " делфините " и пас с глава на Стефан Стойнов, още веднъж Антонио Ласков оформи крайното 3:3.

Това бе и първото тъждество за Созопол в зимните контроли.

Последната инспекция на " небесносните " преди старта от пролетния дял в Югоизточната Трета лига, е на 16-и февруари /събота/, от 15:00 часа, на стадион " Арена Созопол ", а противник е ФК Ямбол 1915.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР