Отборът на Славия победи Черно море с 1:0 като домакин

...
Отборът на Славия победи Черно море с 1:0 като домакин
Коментари Харесай

Славия „излъга“ Черно море с 1:0

Отборът на Славия победи Черно море с 1:0 като хазаин в София в дуел от 17-ия кръг на българската Първа лига. С триумфа „ белите “ излязоха на пето място във краткотрайното класиране с 29 точки и изпревариха варненци, които също имат 29 точки, само че на шестата позиция и са с мач повече. Славия прекъсна серията си от три срещи без победа и постави завършек на поредицата от шест мача без проваляне за Черно море.

Преди срещата основният арбитър Станислав Тодоров бе награден за своя мач номер 300 в елита на българския футбол.

Домакините от Славия, които бяха без старши треньора Златомир Загорчич поради наказване, преобладаваха през първото полувреме. Те можеха да открият резултата още в десетата минута, когато след центриране на центриране на Людовик Соарес Ахмед Ахмедов засече с глава, само че удари греда. Две минути по-късно Ахмедов не сгреши и даде задатък на „ белите “. Дарко Тасевски пусна към Емил Стоев, който изведе чудесно съотборника си, разписал се за 1:0, предава Българска телеграфна агенция.

Футболистите на Славия имаха още шансове за попадение до почивката. В 25-ата минута Дарко Тасевски получи от Ахмед Ахмедов, само че бе неакуратен при изстрела си, а десетина минута по-късно „ белите “ пропуснаха нова опция.

В последните минути на първата част Николай Златев опитва удар от отдалеченост, само че стреля отвън очертанията на вратата, а след това Матиас Курьор пропусна най-хубавата опция за гостите след центриране на Матеус Клементе.

Второто полувреме стартира с напън за гостите, само че в 69-ата минута Славия можеше да усили преднината си. Галин Иванов пусна към Ахмед Ахмедов в предни позиции, само че той не съумя да се разпише за повторно. Малко по-късно влезлият като запаса Закария Беншаа приключи офанзива на Черно море, само че бе неакуратен при удара си към вратата на домакините.

Васил Панайотов опитва мерника си след контраофанзива за варненци в 85-ата минута, само че също пропусна задачата. В добавеното време гостите пропиляха последната си опция за изравнително попадение и успеха отиде на сметката на Славия.

Мачове от 17-ия кръг на efbet Лига:
Септември - Хебър (Пазарджик) - 1:1
Ботев (Пд) - Ботев (Вр) 6:0
ЦСКА 1948 - Пирин (Бл) 2:1
Берое - Арда 2:0
Славия - Черно море 1:0

Днес:
Спартак (Вн) – Левски (14,45 часа Диема спорт)
ЦСКА-София - Локо 1929 (Сф) (17,15 часа Диема спорт)

В понеделник:
Локо (Пд) – Лудогорец
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР