Отборът на Швейцария победи с 1:0 тима на Камерун на

...
Отборът на Швейцария победи с 1:0 тима на Камерун на
Коментари Харесай

Швейцария победи Камерун с 1:0

Отборът на Швейцария победи с 1:0 отбора на Камерун на стадион „ Ал Джануб “ в първия мач от група „ G “ на Световното състезание.
Камерун направи доста сериозен пропуск в 10-ата минута, Браян Мбемо получи отличен извеждащ пас зад тила на защитата на Швейцария, Мбемо изскочи в наказателното поле на Швейцария и стреля, само че Ян Зомер избави. След това отбитата топка попадна в Карл Токо Екамби, който стреля от доста добра позиция, само че над напречната греда в навън. 

Четири минути по-късно Ерик Максим Чупо-Мотинг лиши топката от Мануел Аканжи, след което напредна, навлезе в наказателното поле на Швейцария самичък против Ян Зомер. В последния миг Чупо-Мотинг бе натиснат в тил от Аканжи. Нападателят на Камерун насочи слаб удар, който бе избавен от Ян Зомер. 

Ян Зомер се наложи още веднъж да се намесва и да избавя в 30-ата минута след удар на Мартин Онгла.

Рубен Варгас центрира от корнер в наказателното поле Камерун, където Нико Елведи стреля с глава, само че неопределено в навън.

В 48-ата минута Швейцария поведе в резултата. Гранит Джака подеде отдясно в наказателното поле към Емболо, който с десния крайник прати топката в мрежата на Камерун за 1:0.

Камерун сътвори напрежение пред вратата на Швейцария в 57-ата минута. Чупо-Мотинг преодоля Аканжи, след което стреля от дребен ъгъл, само че Ян Зомер се намеси и избави.

Браян Мбемо центрира от фал в наказателното поле на Швейцария в 65-ата минута, след което Замбо Ангиса стреля с глава, само че Ян Зомер избави. 

Швейцария провежда рискова контраофанзива в 66-ата минута. След центриране в наказателното поле на Камерун, Рубен Варгас имаше страхотна опция и стреля, само че Андре Онана съумя да избави и да избие в корнер.

Гранит Джака насочи удар от разстояние в 88-ата минута, само че Онана се оправи и избави.  

Хари Сеферович направи доста огромен пропуск в петата минута на добавеното време на срещата. Сеферович се пребори с Кастелето, само че по-късно бранителят съумя да компенсира и да блокира удара на нападателя на Швейцария.

Швейцария – Камерун 1:0

1:0 Бреел Емболо 48`
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР