Отборът на Рилски спортист (Самоков) си осигури място на финала

...
Отборът на Рилски спортист (Самоков) си осигури място на финала
Коментари Харесай

Рилски спортист се съвзе и на финал за Купата на България

Отборът на Рилски състезател (Самоков) си обезпечи място на финала в шампионата за Купата на България, откакто довечера завоюва при визитата си на Академик Бултекс 99 (Пловдив) с 83:70 (24:17; 26:19; 13:20; 20:14) и по този метод заличи пасив от 12 точки от първия полуфинален конфликт сред двата отбора.

Еван Раванел беше над всички в селекцията на самоковци и завърши с „ дабъл-дабъл “ – 21 точки и 10 битки, Дерек Райт добави 15 точки, а Йордан Бозов и Златин Георгиев завършиха надлежно с по 14 и 13 точки.

Никола Маравич вкара 15 точки за домакините от Пловдив, Мартин Дурчев добави 14 точки, а Айзея Юмипиг и Димитър Димитров приключиха надлежно с по 13 и 12 точки.

Двубоят стартира с замяна на превъзходство, откакто първо гостите от Самоков поведоха с 6:0 посредством Бозов и Маринчешки, само че домакините дадоха отговор бързо и разликата бе стопена до една точка – 7:8 малко преди средата на частта. Оттук до края на първите 10 минути, както и през втората четвърт, баскетболистите на Рилски състезател поеха самодейността и съумяха да си обезпечат удобна преднина – 50:36 след 20 минути игра.

Пловдивчани се съвзеха при започване на второто полувреме и за пет минути игра пловдивските „ студенти “ към този момент бяха стопили пасива си до 6-7 точки, като тази разлика се резервира и до края на третата четвърт - 56:63.

В заключителна четвърт гостите от Самоков направиха всичко по силите си, с цел да усилят задатъка си над 12 точки, което щеше да им обезпечи място на финала за Купата на България. 13 секунди преди последния съдийски сигнал задачата бе доближиха след четири безответни точки на Раванел – 83:70, като в оставащото време домакините не устояха на напрежението и трябваше да преглътнат провалянето и отпадането от шампионата за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – РИЛСКИ СПОРТИСТ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР