Отборът на Repsol Honda в MotoGP потвърди, че шесткратният първенец

...
Отборът на Repsol Honda в MotoGP потвърди, че шесткратният първенец
Коментари Харесай

Официално: Марк Маркес ще пропусне и ГП на Австрия

Отборът на Repsol Honda в MotoGP удостовери, че шесткратният отличник в кралския клас Марк Маркес ще пропусне и надпреварата за Гран При на Австрия този уикенд. Причина за това е травмата, която испанецът получи по време на откриващата сезона Гран При на Испания.

В първата конкуренция на „ Херес “ Маркес бе отпред, когато позволи неточност и се смъкна отвън топ 15, само че майсторско карането го върна в челната група в последните обиколки. Високото движение, което испанецът наложи обаче бе довело до прекомерно огромно изхабяване на неговата задна гума и той загуби сцепление на излизането на третия завой три тура преди края, след което направи хайсайт и счупи своята дясна раменна кост.

Шампионът претърпя интервенция още във вторника след конкуренцията и се опита да вземе присъединяване в Гран При на Андалусия същата седмица, само че бе заставен да се откаже след квалификацията. Този опита за присъединяване във втория уикенд на „ Херес “ докара до образуването на цепнатина в титаниевата плоча, която бе сложена в неговата ръка и се наложи нейната замяна. Повторната намеса не разреши на Маркес да взе участие в Гран При на Чехия предишния уикенд, като от отбора потвърдиха, че неговото място и в Гран При на Австрия ще бъде заето от тест водача на японците Щефан Брадъл. На „ Бърно “ германецът остана предпоследен 20-ви в квалификацията и приключи 18-ти в надпреварата, като бе финален от приключилите с закъснение от близо минута по отношение на спечелилия Брад Биндър с KTM.

От Honda към момента не се удостоверили дали Маркес ще пропусне и Гран При на Щирия идната седмица, което още веднъж ще се организира на пистата „ Ред Бул Ринг “ в Австрия.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР