Отборът на Реал Мадрид се наложи с 5:2 при домакинството

...
Отборът на Реал Мадрид се наложи с 5:2 при домакинството
Коментари Харесай

Головият нюх на CR7 проговори, Реал Мадрид загря мощно за ПСЖ

Отборът на Реал Мадрид се наложи с 5:2 при семейството си на Реал Сосиедад от 23-ия кръг на Ла Лига. Така „ белите “ се завърнаха към успехите след ремито с Леванте в предходния кръг и загряха уместно за семейството на ПСЖ от осминафиналите на Шампионската лига.

Съществен принос за изразителния триумф на настоящия първенец на Примера имаше огромната звезда Кристиано Роналдо. Петкратния притежател на „ Златна топка “ осъществя хеттрик и асисистира за първия гол на Лукас Васкес. Тони Кроос също се разписа един път.

За гостите на „ Сантиаго Бернабеу “ попаденията осъществиха Йон Баутиста Оргийес и Асиер Ияраменди.

В класирането Реал Мадрид, който е с мач по-малко, измести Валенсия на третото място с 42 точки. „ Прилепите “ обаче още не са изиграли своя дуел от 23-ия кръг против Леванте. Това ще се случи в неделя и при триумф още веднъж ще се върнат на точка пред „ балета “.

Същевременно Сосиедад е 14-и с 26 пункта.

Първото полувреме мина при цялостно предимство на Реал Мадрид, а „ белите “ откриха резултата в 47-ата секунда. Кристиано Роналдо проби отляво и центрира доста точно, сервирайки топката на главата на Лукас Моура. За него остана единствено да открие за 1:0.

Преднината на Кралския клуб можеше да бъде удвоена в седмата минута, само че шансът покри Сосиедад. Карим Бензема овладя подаване в наказателното поле, само че изстрелът му се спря в левия дирек.

Атаките на Роналдо и компания продължиха, а в 25-ата минута домакините претендираха за дузпа против Роналдо, само че съдията подмина претенциите. Все отново вторият гол не закъсня. Марсело пое отляво в 27-ата минута и пусна хитро към Кристиано Роналдо, който чакаше към точката за дузпата. Португалецът без да се суети небрежно повиши на 2:0.

Отново гредата избави гостите в 33-ата минута, когато Роналдо излезе на стрелкова позиция, само че отново левият дирек се оказа благополучен за Сосиедад.

Преднината на „ балета “ стана класическа в 34-ата минута. При хубава офанзива, този път отдясно, Лукас Васкес пусна наляво към Тони Кроос, който от дъгата на наказателното поле напряко засече за класическото 3:0.

Три минути по-късно гостите инкасираха и четвърти гол. Лука Модрич центрира от корнер отляво, а Роналдо бе оставен непокрит и с глава насочи топката в долния ляв ъгъл на Рули за 4:0.

След почивката Сосиедад се посъбуди, а Хуанми разтресе левия дирек на вратата на Кейлор Навас в 52-ата минута, след удар с глава при центриране от корнер.

Добрата игра на гостите продължи и Асиер Ияраменди бе покрай отбелязване на гол в 69-ата минута от фаул, само че ударът му мина над напречната греда. Сосиедад въпреки всичко стигна до попадение в 74-ата минута. Йон Баутиста Оргийес овладя положително подаване, напредна отляво в пеналта и прати удар под диагонал за 1:4.

Кристиано Роналдо обаче бързо охлади страстите, оформяйки хеттрика си. В 80-ата минута Гарет Бейл стреля от границата на наказателното поле, а Рули мазета. За негово злощастие топката попадна в дебнещия португалец, който повиши на 5:1.

Асиер Ияраменди въпреки всичко означи гол във вратата на Кралския клуб в 83-ата минута. След центриране от фаул отляво и последвало разиграване в наказателното поле, топката попадна в халфа, който съумя да засече тъкмо за 2:5.

В идващия кръг на испанския шампионат Реал гостува на Бетис, а Сосиедад има домакинство на Леванте. Преди тези мачове и двата състава имат своите евробитки. „ Кралете “ ще одобряват ПСЖ на 14 февруари в дуел от осминафиналите на Шампионската лига, а Сосиедад посреща Залцбург в първия шестандесетинафинал на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР