Отборът на Реал Мадрид се класира за Финалната четворка на

...
Отборът на Реал Мадрид се класира за Финалната четворка на
Коментари Харесай

Реал Мадрид допълни Финалната четворка в Евролигата

Отборът на Реал Мадрид се класира за Финалната четворка на Евролигата по баскетбол за мъже след домашен триумф над сръбския Партизан с 98:94 (22:23, 17:32, 30:21, 29:18) в петия дуел от четвъртфиналния плейоф сред съставите.

Испанците завоюваха серията с 3:2 победи откакто губеха с 0:2 след първите две срещи.

Всички мачове бяха извънредно забавни, а Реал стана първият отбор, който печели плейофна серия в Евролигата откакто е изоставал с 0:2. Грандът от Мадрид ще се изправи против сънародниците си от Барселона на полуфиналите. От десетте трофеи на Реал в историята на Евролигата единствено три са в ерата на провеждането на Финална четворка.

В последните години испанският тим завоюва трофея през 2015-а и 2018-а, като при още три благоприятни условия доближи до финала. През предишния сезон Реал Марид още веднъж срещна Барселона на полуфиналите и го в профил, а в разногласието за купата отстъпи пред Анадолу Ефес.

Финалната четворка на шампионата тази година ще се организира сред 19 и 21 май в Каунас, Литва. В другия полуфинал ще спорят Олимпиакос на Александър Везенков и Монако.

Сръбският Партизан бе покрай класиране в топ 4, като след мощна втора четвърт поведе с 55:39 на почивката. Гостите от Белград имаха задатък и в края на третата четвърт - 76:69, само че в заключителните 10 минути Реал Мадрид измъкна триумфа.

Джанан Муса бе най-резултатен за домакините с 20 точки, 6 битки и 4 асистенции, а Серхио Родригес добави 19 точки, 3 битки и 6 асистенции.

Най-полезен за Партизан бе Кевин Пънтър с 28 точки, 2 битки и 3 асистенции.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР