Отборът на Портланд Трейлблейзърс по възможно най-драматичния начин си осигури

...
Отборът на Портланд Трейлблейзърс по възможно най-драматичния начин си осигури
Коментари Харесай

19 години стигат! Портланд отново във финал на Запад

Отборът на Портланд Трейлблейзърс по допустимо най-драматичния метод си обезпечи класиране за финала в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада. С победа 100:96 на открито Деймиън Лилард и компания завоюваха последния 7-и мач от серията и си осигуриха конфликт първенеца Голдън Стейт Уориърс.

Големият воин за Трейблейзър се споделяше Си Джей Маккълъм. 27-годишният гард беше в основата на обрата посредством своите 37 точки и 9 битки. Портланд изглеждаше в тежко състояние през първото полувреме на мача, след което изоставаше с 39:48.

В даден миг от мача преднината на домакините доближи даже 17 точки и обстановката в „ Пепси Сентър” несъмнено не изглеждаше оптимистична за Портланд. Чак в края на третата четвърт Портланд за първи път съумя да излезе напред в резултата, а финалната четвъртина мина съвсем напълно под диктовката на гостите.

Еван Търнър направи мощно включване от пейката с 14 точки за спечелилите. Негови бяха и решителните 2 наказателни изстрела при оставащи 8 секунди до края. Чрез тях резултатът стигна 100:96, което значеше, че противникът имаше потребност от две резултатни офанзиви. Никола Йокич взе неверното решение при оказалата се единствена опция за Денвър и тройката му от далечно разстояние не влезе. Портланд завоюва битката, а с това и мача.

Енес Кантер се регистрира с „ дабъл-дабъл” – 12 точки, 13 битки – за гостите от Портланд, а Лилард стори същото (13 точки, 10 битки, 8 асистенции).

За Денвър най-резултатен беше Йокич с 29 точки (към които добави 13 борби).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР