Отборът на Перу детронира шампиона Чили след победа с 3:0

...
Отборът на Перу детронира шампиона Чили след победа с 3:0
Коментари Харесай

Перу сензационно стигна финал на Копа Америка

Отборът на Перу детронира първенеца Чили след победа с 3:0 и сензационно се класира за финала на Копа Америка, където ще се изправи против домакина Бразилия.
 Атрактивна бизнесдама надъхва Перу на Копа Америка
Двубоят е на 7 юли на стадион " Маракана ". Бразилия стигна до мача за купата след триумф с 2:0 над Аржентина. Ден по-рано пък Аржентина и Чили ще излязат за утешителните бронзови медали.

" Инките " не дадоха никакъв късмет на фаворизирания пред срещата отбор на Чили на стадион " Арена ди Гремио " в Порту Алегре.

До почивката се разписаха Едисон Флорес (21) и Йошимар Йотун (38), а точка на разногласието постави ветеранът Хосе Паоло Гереро в добавеното време.

В добавеното време Едуардо Варгас от Чили пропусна дузпа и по този начин " ла роха " не съумя да реализира и почетен гол.

За Перу това ще е първи край в шампионата от 1975 година, когато завоюва купата. Чили беше владетел на Южна Америка от 2015 година насам, като победи в последните две издания на конкуренцията, само че този път няма да взе участие в най-важния мач.

Чилийците към момента имат преимущество в общия баланс против този противник на Копа Америка (8 победи 6 равенства и 7 загуби), само че това надали ги успокоява.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР