Отборът на Пари Сен Жермен води на Троа с 3:1 в

...
Отборът на Пари Сен Жермен води на Троа с 3:1 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Троа – ПСЖ 1:3

Отборът на Пари Сен Жермен води на Троа с 3:1 в мач от 34-ия кръг на Лига 1. Килиан Мбапе вкара за гостите в 8-ата минута, а през втората част Витиня удвои.

ПСЖ е водач във краткотрайното нареждане, до момента в който Троа заема предпоследното място в таблицата.

Мачът стартира чудесно за гостите от Париж. Отборът на треньора Кристоф Галтие взе преднина в резултата след единствено осем минути игра. ПСЖ поведе с малко благополучен гол на огромната си звезда Килиан Мбапе. Витиня получи отдясно и центрира от границата на наказателното поле. Топката рикошира в бранител на Троа и „ кацна ” върху напречната греда, преди да се озове на пътя на Килиан Мбапе, който безусловно на сантиметри от голлинията подложи глава и прати топката в мрежата.  

Голът в допълнение окрили гостите, които започнаха да редят състояние след състояние пред противниковата врата. Екитике, Серхио Рамос и Килиан Мбапе имаха отлични благоприятни условия да усилят преднината на парижани, само че шансът покри домакините.  

В заключителните моменти на първото полувреме тимът на Троа също имаше своите шансове. Първо Угбо насочи първия удар за домакините в мача, само че изстрелът му бе блокиран и не затрудни Доанрума. Италианският пазач обаче трябваше да се намесва уверено в предпоследната минута на частта, откакто Мама Балде имаше отличен късмет да се разпише с глава.  

Въпреки голямото предимство на гостите и отправените близо 15 удара към вратата на Троа, резултатът на почивката остана единствено 1:0 в интерес на Мбапе и компания.  

След почивката отборът на Кристоф Галтие продължи да бъде по-активният на терена и този, който създаваше забавните обстановки в мача. Първият удар през втората част бе на сметката на Юго Екитике, който стреля доста мощно, само че и неопределено към вратата на домакините. Веднага по-късно Марко Верати също опитва шанса си, само че стражът на Троа още веднъж бе на мястото си и избави.

Натискът на столичани даде резултат в 59-ата минута, когато гостите осъществиха втори гол, а този път прецизен бе Витиня. Португалецът се разписа след дълго центриране в наказателното поле. Халфът първо стреля с глава, само че изстрелът му бе париран от Галон. За шанс на Витиня топката още веднъж попадна при него, а при добавката той не сгреши.

LIVE ТРОА – ПСЖ 1:3

0:1 Мбапе 8', 0:2 Витиня 59', 1:2 Шавалерин 83', 1:3 Руис 86'

Троа : Галион, Зукру, Рами, Палмър-Браун, Брус, Шавалерин, Агуме, Ларуси, Одоберт, Балде, Угбо

ПСЖ : Донарума, Маркиньос, Рамос, Перейра, Заир-Емери, Витиня, Верати, Руис, Бернат, Мбапе, Екитике.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР