Отборът на Пари Сен Жермен постигна много важна победа в

...
Отборът на Пари Сен Жермен постигна много важна победа в
Коментари Харесай

Съдът в Лозана нареди на УЕФА да спре разследването срещу ПСЖ

Отборът на Пари Сен Жермен реализира доста значима победа в борбата да почисти името си, откакто Спортният трибунал в Лозана (КАС) подреди на УЕФА да спре следствието против парижани за нарушавания на Финансовия феърплей.

Миналия септември комисия на европейската футболна централа реши да отвори още веднъж следствието против първенците на Франция, поради подозрения за нереални партньорски контракти, с които клубът заобикаля разпоредбите за Финансов феърплей. Основната причина за следствието бяха двата супер прехвърлянето на ПСЖ – привличането на звездите Неймар и Килиан Мбапе против общо 400 милиона евро.

През юни предходната година УЕФА в началото отсъди, че френският клуб не е нарушил разпоредбите, само че няколкото месеца по-късно от организацията отвориха още веднъж случая. Ръководството на ПСЖ апелира това решение пред КАС и през днешния ден от Лозана оповестиха, че утвърждават жалбата на клуба и следствието няма да бъде отваряно. Решението на КАС е дефинитивно. Основната теза на ПСЖ бе, че УЕФА сама е нарушила правилника си, който гласи, че едно следствие може да бъде отворено за наново разглеждане до 10 дни след първичното решение.

От ПСЖ разясниха малко, че са наясно с позитивната развръзка и не престават да работят умерено по развиването на клуба. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР