Отборът на Олимпиакос е безспорният носител на Купата на Гърция

...
Отборът на Олимпиакос е безспорният носител на Купата на Гърция
Коментари Харесай

Олимпиакос защити Купата на Гърция след шампионско представяне от Везенков

Отборът на Олимпиакос е безспорният притежател на Купата на Гърция и през тази година! Тимът на българския национал Александър Везенков не остави подозрение в превъзходството си по гръцките терени и отбрани трофея след повече от безапелационна победа над Перистери с 85:57 (26:10, 19:11, 23:13, 17:23)на финала в " Ираклион Арена " на остров Крит. По този метод възпитаниците на Йоргос Барцокас завоюваха второ злато за сегашния сезон, откакто при започване на акцията победиха и със Суперкупата на страната.

По пътя към трофея тимът на Олимпиакос съвсем не срещна усложнения, като за такива можем да отбележим само през първото полувреме на полуфинала с Панатинайкос. Везенков и компания рагромиха Арис на четвъртфиналите с 82:51, преодоляха ПАО с 81:65 по-късно, а през днешния ден демонстрираха на баскетболна Гърция кой е същинският стопанин на шампионата през последните две години.

А трофеят нямаше още веднъж да се озове във витрината на Олимпиакос, в случай че не беше скъпоценното подпомагане на водача на отбора Александър Везенков. Звездата на " червено-белите " разпиля отбраната на Перистери и за единствено 20 минути, прекарани на терена, записа 20 точки, 5 битки и 5 асистенции при страхотна успеваемост - 4/5 от зоната за две точки и 4/5 от тройката. По този метод Везенков оформи коефициент на потребно деяние от 25. Така българинът продължи наказателната си акция и след дабъл-дабъла от 22 точки и 10 битки против ПАО през вчерашния ден още веднъж показва на скаутите на Сакраменто Кингс в Ираклион, че е подготвен да направи идната крачка в кариерата си и да премине в най-силната лига в света.

Няма какво толкоз да се каже за развиването на дуела, защото още след първите няколко минути разликата в резултата доближи двуцифрените размери и след края на първата четвърт бе 16 точки в интерес на Олимпиакос. Баскетболистите на Перистери, които пък са водени от легендата на гранда от Пирея Василис Спанулис, просто не успяваха да се оправят с темпото на лидера в Евролигата и още във втората част дистанцията се повиши до внушителните 30 точки. Лекцията на " червено-белите " продължи и след почивката, като до финалната сирена мачът просто се доиграваше.

Иначе Алек Питърс се трансформира в най-резултатен за Олимпиакос с 26 точки и 5 битки, като крилото осъществя 8 тройки от общо 11 опита. Везенков вкара 20 за 20 минути, а Мустафа Фал се регистрира с 13 точки и 5 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР