Отборът на Наполи победи Ювентус с 2:1 у дома в

...
Отборът на Наполи победи Ювентус с 2:1 у дома в
Коментари Харесай

Наполи удари Юве и доближи зона Европа

Отборът на Наполи победи Ювентус с 2:1 вкъщи в дербито от 27-ия кръг на Серия А. На стадион " Диего Марадона " гостите пропуснаха куп положения и бяха осъдени от своя противник, като по този метод изцяло отпаднаха в борбата за купата, откакто към този момент изостават с 12 точки от водача Интер, който е изиграл мач по-малко.


" Бианконерите " бяха по-опасни в офанзива през цялото време, само че им липсваше завършващия удар, като и гредата един път избави домакините. Неаполитанци се възползваха от обстановката и поведоха в резултата в 42-та минута, когато Квича Кварацхелия се разписа с изстрел от воле. Натискът на Юве продължи след почивката и след куп пропуски и положителни спасявания на Алекс Мерет, Федерико Киеза най-сетне изравни с прецизен удар по диагонала. Гостите търсеха цялостен поврат, само че бяха попарени в 88-та минута, когато Виктор Осимен бе фаулиран в наказателното поле и Наполи получи дузпа. Войчех Шчесни отрази удара на Осимен от бялата точка, само че Джакомо Распадори бе най-бърз при добавката и вкара за 2:1.

До края Юве по този начин и не съумя да стигне до втори гол и записа четвърта загуба от началото на сезона. С този триумф Наполи се изкачи до седмо място в класирането с 43 точки, на три от зона Европа.

Останалите резултати:

Верона - Сасуоло 1:0

Емполи - Каляри 0:1

Фрозиноне - Лече 1:1

Аталанта - Болоня 1:2. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР