Отборът на Манчестър Юнайтед прави един от най-слабите си сезони

...
Отборът на Манчестър Юнайтед прави един от най-слабите си сезони
Коментари Харесай

Статистиката затвърждава слабата форма на Манчестър Юнайтед

Отборът на Манчестър Юнайтед прави един от най-слабите си сезони от доста години насам, а през вчерашния ден " алените дяволи " изгубиха в мач от Висшата лига.

За отбора на Ерик загар Хаг това бе осмо проваляне в шампионата и общо 13-то във всички шампионати през акцията. През целия минал сезон Юнайтед загуби толкоз мачове в 62 срещи, до момента в който в този момент го стори за едвам 26.

Юнайтед не е губил толкоз мачове преди Коледа от близо век - последният случай с повече загуби е от 1930 година, когато тимът приключва на последно място в лигата. Общо през 2023 година отборът е записал 20 загуби, което е най-вече за календарна година от 1989 година насам.

Голям проблем е и офанзивата на " алените дяволи ". Във Висшата лига те са отбелязали едвам 18 гола през сезона, като единствено последният в класирането Шефилд Юнайтед има по-малко попадения. Само три пъти в близо 150-годишната си история Манчестър Юнайтед е вкарвал по-малко голове в шампионата на Англия след първите си 18 мача. Освен това отборът е в серия от четири следващи дуела във всички шампионати без маркиран гол, което не се е случвало от края на 1992 година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР