Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа с 4:1 при

...
Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа с 4:1 при
Коментари Харесай

Манчестър Сити разби Арсенал на Етихад“, титлата се изплъзва на артилеристите“


Отборът на Манчестър Сити реализира разгромна победа с 4:1 при семейството си на Арсенал в огромното дерби от 33-ия кръг на британската Висша лига.

„ Гражданите “ откриха резултата на стадион „ Етихад “ в седмата минута, когато Ерлинг Холанд овладя топката в центъра на терена, обърна се на 180 градуса и комбинира с Кевин Де Бройне в половината на „ артилеристите “, който напредна сред трима противникови играчи, смени посоката и с флацов изстрел по земя от дъгата на наказателното поле се разписа в близкия низък ляв ъгъл на вратаря Аарън Рамсдейл.

Сити удвои преднината си в последните секунди на двуминутното добавено време на първата част. Голмайсторът Де Бройне центрира от заобиколен свободен удар в пеналтерията на Арсенал, където на втората греда Джон Стоун се извиси във въздуха и с глава прати кълбото в противоположния ляв ъгъл на Рамсдейл.

Домакините направиха преднината си в срещата класическа в 54-ата минута. Де Бройне получи топката на центъра в половината на „ червено-белите “ и комбинира с Холанд, който напредна и изведе белгиеца отляво в пеналтерията на „ топчиите “. Де Бройне овладя и стреля сред краката на Роб Холдинг, което затрудни стража Рамсдейл и топката влетя в долния му ляв ъгъл.

Арсенал вкара почетно попадение четири минути преди края на мача. Леандро Тросар получи топката отдясно в наказателното поле на „ жителите “, топката попадна в краката на Холдинг, който с изстрел зад „ бялата “ точка се разписа в левия ъгъл на вратаря Едерсон.

Крайният резултат оформи Ерлинг Холанд с попадение в петата минута от добавеното време на мача.

В класирането Арсенал е водач със 75 точки, на два пункта преднина пред Манчестър Сити, който обаче е с два мача по-малко.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР