Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа с 4:1 при

...
Отборът на Манчестър Сити постигна разгромна победа с 4:1 при
Коментари Харесай

Манчестър Сити разгроми Борнемут и отново е на две точки зад лидера Арсенал


Отборът на Манчестър Сити реализира разгромна победа с 4:1 при визитата си на Борнемут в дуел от 25-ия кръг на британската Висша лига.

„ Гражданите “ откриха резултата на „ Виталити Стейдиъм “ в 15-ата минута, когато Илкай Гюндоган пусна дълго високо подаване към Фил Фоудън зад защитата на домакините отдясно в наказателното поле на „ черешите “. Английският национал се опита с финт да мине около вратаря Нето, само че не съумя и топката му бе избита, само че тя попадна в обсега на връхлитащия Ерлинг Холанд, който стреля, кълбото се отби в горната греда и се върна обратно, където от непосредствена непосредственост Хулиан Алварес с добавка осъществя в полупразната врата.

Сити удвои преднината си в 29-ата минута. Нейтън Аке пусна дълъг извеждащ пас по левия фланг към капитана Гюндоган, който центрира в пеналтерията на Борнемут, където Фил Фоудън засече на далечната греда и с едно допиране пусна паралелно подаване към непокрития Холанд, който с удар от придвижване се разписа за 2:0.

Шампионите направиха резултата типичен в последните секунди на първото полувреме след неточност на Филип Билинг, който върна рисковано топката обратно към стража Нето, подаването бе пресечено от дебнещия Фил Фоудън, който с обмислен изстрел пред вратарското поле прати топката в левия ъгъл.

Шест минути след началото на втората част Крис Мефъм си означи автогол след изстрел на Хулиан Алварес, а почетното попадение за гостите осъществя Джеферсон Лерма в 83-ата минута.

В класирането Манчестър Сити събра актив от 55 точки и още веднъж редуцира изоставането си от водача Арсенал на два пункта. Борнемут е предпоследен в подреждането с 21 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР