Отборът на Лудогорец ще посрещне Спартак Търнава тази вечер от

...
Отборът на Лудогорец ще посрещне Спартак Търнава тази вечер от
Коментари Харесай

Лудогорец ще търси успешен старт в ЛК с победа над Спартак Търнава

Отборът на Лудогорец ще посрещне Спартак Търнава довечера от 19:45 часа българско време в първи мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Двубоят ще се играе на стадион " Хювефарма Арена " в Разград.


" Орлите " за поредна година ще вземат участие в груповата фаза на евротурнирите, откакто през предишния сезон играха в групите на Лига Европа, а напролет и в осминафиналите на Лигата на конференциите. Лудогорец стартира тази акция в квалификациите на Шампионската лига, където отборът в профил косовския Балкани, преди да бъде отхвърлен от Слован Братислава, след което първенците на България победиха казахстанския Астана в третия квалификационен кръг на Лига Европа, преди да загуби от Аякс в плейофите. Така разградчани се класираха за групите на ЛК, където ще премерят сили със Спартак Търнава, Фенербахче и Нордселанд.

От своя страна Спартак Търнава в профил поредно латвийския Ауда, полския Лех Познан и украинския Днипро-1, с цел да откри място в групите. Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев означи това в конференцията преди дуела. " Длъжни сме да излезем оптимално стимулирани и съсредоточени, с цел да изиграем един добър мач. Естествено, пред нашите почитатели ние постоянно се усещаме по-комфортно и се надявам с тяхна помощ да изиграем един мощен мач и да победим. Спартак Търнава заслужава почитание, защото по пътя си до групите е отстранил тимове като Лех Познан и Днипро-1, те са умел тим. Наясно сме, че няма да ни е елементарно, само че ние сме длъжни да създадем всичко допустимо да победим ", сподели Петев.

" Особено в мачовете от шампионата най-големият съперник на Лудогорец е самият Лудогорец. Когато не подхождаме по този начин, както би трябвало, ние сме уязвими да изгубим точки, както се случи. Сигурен съм, че на следващия ден и концентрацията и мобилизацията ще е на равнище ", добави той, визирайки равенството с Ботев Пловдив в последния мач на отбора от Първа лига.

Част от Спартак Търнава е някогашният футболист и капитан на Левски Роман Прохазка, който е играл доста мачове против Лудогорец. " В днешно време не е доста мъчно да разузнаеш съперника, Прохазка знае ситуацията, играл е на нашия стадион, уповавам се на следващия ден отново да загуби ", показа по тематиката Петев.

В другия мач от групата Фенербахче посреща Нордселанд също от 19:45 часа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР