Отборът на Локомотив Пловдив се превърна в първия полуфиналист за

...
Отборът на Локомотив Пловдив се превърна в първия полуфиналист за
Коментари Харесай

Локо Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България

Отборът на Локомотив Пловдив се трансформира в първия полуфиналист за Купата на България, откакто победи Етър със 7:6 (1:1 в постоянното време и продълженията) в извънредно оспорван и трагичен мач от конкуренцията.

Във Велико Търново двата отбора бяха равностойно, като домакините имаха териториално преимущество, само че мъчно стигаха до чисти голови положения. Всичко най-интересно се случи в последните 20 минути на дуела, като първо ветеранът Иван Стоянов даде преднина на „ виолетовите “ 73-та минута с тъкмо осъществяване от дузпа, отсъдена за нарушаване против Румен Руменов. Десет минути по-късно „ смърфовете “ се върнаха в мача с попадение на капитана си Димитър Илиев, който бе оставен самичък в наказателното поле и не сбърка отблизо разстояние.

В последна сметка се стигна до продължения, в които двата отбора бяха внимателни и не означиха нов гол, което прати мача до дузпи. Те бяха извънредно трагични, като след пропуски на Елитон и Асен Георгиев, Етър дръпна с 3:1, само че възпитаниците на Красимир Балъков пропуснаха две следващи благоприятни условия да затворят мача. Дузпите продължиха с пропуски на Везалов и Стоянов, като в последна сметка бяха изпълнени общо 20 дузпи, преди да се стигне до победното избавяне на вратаря на Локомотив Илко Пиргов при удара на Пламен Гълъбоя.

По този метод Локомотив Пловдив се класира за полуфиналите на Купата на България и ще чака да научи идващия си противник в конкуренцията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР