Отборът на Лийдс постигна една от най-престижните си победи след

...
Отборът на Лийдс постигна една от най-престижните си победи след
Коментари Харесай

Непредсказуемият Лийдс поднесе голямата изненада срещу Манчестър Сити

Отборът на Лийдс реализира една от най-престижните си победи след своето завръщане в Премиър лийг. Йоркширци надделяха като посетител с 2:1 крачещия решително към шампионската купа на Англия - Манчестър Сити. Очаквано, титаничната борба сред мениджърите Пеп Гуардиола и Марсело Биелса предложи доста вълнуващи моменти, а в последна сметка с трите точки ликува аржентинецът.
 Висшата лига отдава последна респект на принц Филип
Висшата лига отдава последна респект на принц Филип

Мачовете от следващия кръг стартират с минута безмълвие

В воин за новаците се трансформира националът на Северна Ирландия - Стюърт Далас, разписал се и в двата случая. Вторият гол пък падна надълбоко в добавеното време. Четвърт час преди този момент Феран Торес бе съумял да изравни. Домакините пък имаха преимуществото да играят цяло второ полувреме с човек повече.

Така Манчестър Сити се нуждае от 11 точки, с цел да победи с купата във Висшата лига.

С оглед футболната философия, проповядвана и от двата клуба, първото полувреме на " Етихад " беше намерено и много офанзивно. Любопитна детайлност е, че откриващото състояние пристигна след четвърт час, когато Патрик Бамфорд закъсня със стотни от секундата, с цел да засече остро подаване на собствен съотборник.
 Снимка 526492
Източник:

В последвалите мигове Сити усили пресата си надълбоко в полето на противника, а това затрудняваше неимоверно доста отбраната на Лийдс. С няколко неточни изстрела изпъкна Рахийм Стърлинг, а един път и предпочитание на " жителите " за дузпа не бе почетено от Андре Маринър. Тогава той не счете, че Люк Ейлинг е играл с ръка.

В 42-ата минута Елдер Коща овладя дълго подаване, след което елегантно финтира на два пъти Кансело. Последва пас към Бамфорд, който не се поколеба да продължи за Стюърт Далас. Националът на Северна Ирландия насочи изстрел от границата на наказателното поле, който след рикошет в дясната греда мина зад голлинията на Едерсон.

Малко преди паузата гостите останаха от Лийдс останаха с човек по-малко. Преразглеждане с ВАР отсъди втори жълт картон за капитана на йоркширци Лиъм Купър, поставяйки своите съотборници в много деликатна обстановка.

Тежки тествания сполетяха водачите в резултата незабавно след паузата. Манчестър Сити се хвърли в търсенето на поврат и още в 50-ата минута тежък шут на Зинченко беше избавен ослепително от младия френски вратар Мелие.
 Снимка 526493
Източник:

Малко по-късно Бернардо Силва направи по сложното и от към пет метра, не съумя да откри десния ъгъл на новаците.

Крепостта на Мелие въпреки всичко бе завладяна в 76-ата минута. Тогава Бернардо Силва откри непокрития в наказателното поле Феран Торес. Испанецът се възползва оптимално от лекото падение на френския пазач и възвърне паритета.

До края редица изстрели на " небесносините " звезди биваха блокирани от сгъстената защита на Лийдс. Нещо повече, Рафиня можеше да се трансформира в огромния воин за Лийдс, само че в 86-ата минута не съумя да се оправи самичък против сънародника си Едерсон.
 Снимка 526494
Източник:

" Гражданите " обаче не прочетоха знаците на ориста и надълбоко в добавеното време инкасираха съдбовното за тях второ попадение. Джон Стоунс изпусна Стюърт Далас при бърза контра на Лийдс и очи в очи против вражеския пазач не трепна за крайното 1:2.

В идващия кръг Сити гостува на Астън Вила, до момента в който Лийдс приема вкъщи първенците от Ливърпул.
 Уулвърхямптън победи като посетител Фулъм с 1:0 във Висшата лига
Мощта на Адама Траоре донесе скъп триумф за Уулвс

Край на отрицателната серия за селекцията на Ешпирито Санто

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛИЙДС 1:2

0:1 Далас (42 " ), 1:1 Торес (76 " ), 1:2 Далас (90+2 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР