Отборът на Ливърпул“ тръгна с летящ старт във Висшата лига.

...
Отборът на Ливърпул“ тръгна с летящ старт във Висшата лига.
Коментари Харесай

Летящ старт за „Ливърпул“

Отборът на „ Ливърпул “ потегли с летящ старт във Висшата лига. Тимът победи „ Уест Хям “ с 4:0. „Чуковете“ са клиент на „мърсисайдци“. И предходните три срещи сред двата отбора приключиха с един и същи победител. Любопитното е и това, че „Ливърпул“ победи във всяка една от тези срещи с по четири гола. И този път тимът на Юрген Клоп съблюдава традицията.

Резултатът откри Мохамед Салах. Головата машина на „Ливърпул“ от предишния сезон стартира сметката си през сегашния още в първия мач. Салах взе участие непосредствено в пет попадения в третия му дуел против „чуковете“ като състезател на „мърсисайдци“ – 4 гола и една асистенция.

Срещата бе под номер 50 за египетската звезда във Висшата лига, а голът му е и 35-и в конкуренцията. Две попадения Салах има с екипа на „Челси“.

Резултатът удвои различен прочут голмайстор – Садио Мане. Той пък стана първият състезател на „Ливърпул“, който за трети път вкарва гол в първия мач на отбора за сезона. Предишното достижение бе дело на Джон Барнс от сезоните 1989/90 и 1991/92.

Мане вкара и третият гол. С него той към този момент има три попадения и три асистенции в последните четири дуела против „Уест Хям“. Още едно удостоверение, че „чуковете“ са извънредно комфортен противник за „Ливърпул“.

Крайното 4:0 оформи Даниел Стъридж.

Другата среща от кръга сред „Саутхямптън“ и „Бърнли“ приключи без победител – 0:0.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР