Отборът на Ливърпул приема тима на Манчестър Юнайтед в най-голямото

...
Отборът на Ливърпул приема тима на Манчестър Юнайтед в най-голямото
Коментари Харесай

Време е за най-големия мач във Висшата лига!

Отборът на Ливърпул приема отбора на Манчестър Юнайтед в най-голямото дерби на Висшата лига. Мачът на „ Анфийлд” е през днешния ден от 18,30 часа и може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще проследим срещата онлайн с видео от всеки го и всяка противоречива и забавна обстановка в мача.

Двата отбора влизат в дуела от радикално разнообразни позиции. Ливърпул е решителен водач в шампионата. „ Червените” на Юрген Клоп наподобяват сигурни първенци към този миг. След изиграването на 21 мача, мърсисайдци имат актив от 91 точки, цели 13 пред втория Манчестър Сити, който през вчерашния ден направи нова неверна стъпка и приключи вкъщи 2:2 против Кристъл Палас.

Ситуацията при Юнайтед също не е розова. Отборът на Оле Гунар Солскяер е едвам пети с 34 точки. Трябва обаче да отбележим и обстоятелството, че единствените изгубени точки от Ливърпул през акцията бяха точно в мач против Юнайтед, само че на „ Олд Трафорд”, когато двата отбора не излъчиха победител.

Фактите

Манчестър Юнайтед няма победа над Ливърпул на „ Анфийлд” в последните си четири визити (две равенства и две загуби). Последният им триумф пристигна през януари 2016 година, когато Уейн Рууни вкара единствения гол за успеха.

Ливърпул посреща Юнайтед на „ Анфийлд” като водач в подреждането за първи път от септември 1999 година, когато печели мача с 4:0.

„ Червените” са губили от Манчестър Юнайтед повече от всеки различен противник във Висшата лига – цели 28 пъти.

Ливърпул е непобеден в 38 мача за състезание до този миг (33 победи и 5 равни). Третата най-дълга серия за тим от Висшата лига. Единствено Арсенал и Челси имат по-дълги интервали без позволено проваляне, надлежно 49 и 40 мача. И на двата отбора сериите завършват със загуба от Манчестър Юнайтед на „ Олд Трафорд”.

Активът на Ливърпул от 61 точки, реализиран след изиграването на 21 мача е най-високият записван от някой отбор от всички Топ 5 шампионати на Европа.

Ливърпул е спечелил 29 от последните си 30 мача за състезание, като единствената загуба на точки бе в мача против Юнайтед на „ Олд Трафорд” през октомври предходната година.

На „ Анфийлд” Ливърпул има 18 следващи победи. Последната загуба на точки бе против Лестър през януари 2019.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР