Отборът на Ливърпул надигра с 2:0 като гост Арсенал в

...
Отборът на Ливърпул надигра с 2:0 като гост Арсенал в
Коментари Харесай

Ливърпул спечели голямото дерби с Арсенал в третия кръг на ФА Къп

Отборът на Ливърпул надигра с 2:0 като посетител Арсенал в огромното дерби от третия кръг на шампионата за ФА Къп и по този начин стана следващият отбор, който си подсигурява място в идната фаза.

На стадион " Емиратс " в Лондон дуелът надалеч не стартира елементарно за " мърсисайдци ", защото в откриващите минути преимуществото твърдо бе на страната на домакините, които при най-хубавото си състояние удариха греда посредством Мартин Йодегор.

С течение на срещата обаче момчетата на Юрген Клоп също започнаха да намират своя темп и в края на първата част на собствен ред изстрел на Трент Алекзандър-Арнолд разтресе сглобката на вратата, защитавана от Аарън Рамсдейл.

През второто полувреме контролът към този момент напълно мина у футболистите на Ливърпул, които удариха още една греда след удар с глава на Диого Жота.



В последна сметка головата най-сетне бе прекратена десетина минути преди края на постоянното време, когато Алекзандър-Арнолд центрира от директен свободен удар, а в опита си да почисти Якуб Кивиор от състава на лондончани си означи автогол, давайки задатък на гостите.

Дълбоко в добавеното време на срещата пък Луис Диас приключи уместно контраофанзива за " мърсисайдци ", разписвайки се за крайното 2:0, с което дефинитивно постави завършек на очакванията на Арсенал за още един успех във ФА Къп, където в действителност " топчиите " са рекордьори по извоювани титли с 14.

След изиграването на огромното дерби в Северен Лондон пък остана да се изиграе единствено още един дуел от постоянния трети кръг в актуалното издание най-стария футболен шампионат, в който един против различен ще се изправят спечелилият от сезон 2012/13 Уигън и 12-кратният отличник в конкуренцията Манчестър Юнайтед. Мачът посред им е в Уигън и ще се организира в понеделник вечер.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР