Отборът на Лион нанесе тежък удар на един от големите

...
Отборът на Лион нанесе тежък удар на един от големите
Коментари Харесай

Лион тушира Марсилия с класика на “Велодром”

Отборът на Лион нанесе тежък удар на един от огромните си противници в Лига 1. “Хлапетата” завоюваха с класическото 3:0 дербито с Олимпик Марсилия на стадион “Велодром”. Гостите демонстрираха по-голяма акуратност в завършващата фаза и нанесоха неприятна загуба на своя противник, който пък приключи мача с 10 души на терена, откакто Дуйе Калета-Цар бе изпъден в 67-ата минута. Точни за триумфа на Лион бяха Максуел Корне (24 и 86) и Муса Дембеле (84).

Лион взе преднина в 24-ата минута с малко чудноват гол. Усем Ауар опита удар, който не се получи, само че топката се озова в Корне в наказателното поле, който от близко съумя да я насочи във вратата за 0:1.

В началото на второто полувреме Марсилия провежда сериозен напън, който обаче не даде резултат. Марио Балотели пропусна страхотна опция с глава от близко в 48-ата минута. След това изстрел на Луис Густаво в 57-ата минута облиза гредата. В 62-ата минута пък Антони Лопеш направи две страхотни спасявания след удари на Лукас Окампос и Флориан Товен.

В 67-ата минута обаче устремът на домакините бе спрян, откакто Дуйе Калета-Цар задържа откъсващ се нападател на противника и получи червен картон.

С човек повече на терена гостите се развихриха в края. В 77-ата минута гол на Максуел Корне бе анулиран поради засада. В 84-ата минута обаче Лион удвои преднината си. Муса Дембеле получи страховит извеждащ пас с пета от Танги Ндомбеле и с хубав диагонален удар вкара за 0:2.

Само две минути по-късно гостите направиха успеха си класическа след хубава контраофанзива, приключена от Корне.

Така Лион събра актив от 66 точки и държи крепко 3-ото място в класирането. Марсиля пък към този момент три следващи мача е без победа и падна до 6-ото място с 55 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Лига 1 36 кръг, неделя 12 май  Марсилия 0:3краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР