Отборът на Левски загуби и втората си проверка на австрийска

...
Отборът на Левски загуби и втората си проверка на австрийска
Коментари Харесай

Левски затрудни максимално Зенит, но загуби от руския шампион с 0:1

Отборът на Левски загуби и втората си инспекция на австрийска земя. " Сините " отстъпиха с 0:1 на съветския първенец Зенит (Санкт Петербург). Селекцията на Петър Хубчев се показа почтено против надалеч по-класния си противник, като единственото попадение в контролата падна в 48-ата минута от дузпа. Тогава непреценени дейности на Янис Каргас разрешиха на Сердар Азмун да бъде прецизен от наказателния удар.

Най-чистото състояние за вековниците пък пропиля техният капитан Живко Миланов. С няколко удара от надалеч пък се регистрира Давдие Мариани. Добри усещания си изявите си остави дебютантът на вратата Милан Миятович, който даде сериозна поръчка за титулярното място на Николай Михайлов.

До края на лагера в Австрия за българския отбор остават още два дуела - с Тюркгюджю Атаспор на 1 юли, а по-късно и против швейцарците от Йънг Бойс.
 Левски - Зенит 0:1(Развой на срещата по минути) онлайн
Левски - Зенит 0:1(Развой на срещата по минути)

Единственото попадение в срещата осъществя Сердар Азмун от дузпа

Контролата можеше да стартира по отблъскващ метод за българския отбор. Още в 4-ата минута " синята " отбрана се огъна и тромавият Нуно Рейш изпусна съперниковия нападател Сердар Азмун. Иранския Меси остана самичък против дебютанта Милан Миятович, който обаче показва класа и избави своите от несъмнено попадение!
 Живко Миланов: Хубчев е много прецизен, имаме шансове против Ружомберок
Живко Миланов: Хубчев е много прецизен, имаме шансове против Ружомберок

" В Левски се построява нещо ново "

Като цяло Левски имаше много тежки откриващи минути на контролата. А те не се понравиха по никакъв метод на наставника Хубчев. Специалистът беше отчаян от поредицата неточни подавания, най-много реализирани от Нуно Рейш и Мартин Райнов.

Пресата на Зенит продължаваше да тормози съществено " синята " отбрана. Едно рисковано връщане пък можеше да вкара в пакост Милан Миятович, който обаче показва високо самочувствие и малко пред голлинията си финтира Сердар Азмун.

Левски стартира да натрупа самочувствие и към 16-ата минута извърши поредност от няколко корнера в полето на Зенит. Добър късмет можеше да изскочи при втория ъглов удар, когато стражът на Зенит не боксира по най-хубавия метод, само че намиращия се наоколо до него Нуно Рейш не съумя да се възползва.

Символичните домакини сътвориха първото си голово състояние в този дуел с настъпването на 37-ата минута. Капитанът Иван Горанов реши да разнообрази следващото си включване по фланга, като този път заложи на мощен шут от границата на наказателното поле, който оптимално затрудни Андрей Лунев.
 Хубчев организира диалог с националния селекционер на Русия
Хубчев организира диалог с националния селекционер на Русия

Черчесов изгледа контролата сред Левски и Зенит

До паузата двата отбора не сътвориха нови забавни положения, които по този начин или другояче си бяха цяло събитие за стадиона в град Куфщайн.

Подобно на първата част, левскарите стартираха и второто полувреме много разконцентрирано, което докара и до тяхна огромна неточност. Зенит провежда офанзива през центъра, при която Рейш още веднъж не се намеси добре. Този път португалецът загуби въздушен дуел, който спомогна на Смолников да влезе в наказателното поле на българския гранд. Там Янис Каргас не реши добре своите дейности и изрита жестоко съветския национал. Всичко това даде подтик на съдията да отсъди дузпа, която беше осъществена от Сердар Азмун.

Отговорът на Левски не закъсня, като Давиде Мариани стреля от междинна отдалеченост. Появилият се като запаса Егор Бабурин обаче беше покрил своя ъгъл и мазета.

Зенит можеше да удвои своята преднина в 66-ата минута. Матиас Краневитер направи рейд през центъра на терена, като някогашният халф на Атлетико (Мадрид) насочи доста прецизен изстрел към долния десен ъгъл. Милан Миятович обаче изпъкна с още една акуратна интервенция, откакто се протегна оптимално и отрази с дясната си ръка.

В оставащите мигове от срещата Левски направи рокада в своята офанзива, като на терена се появиха Илия Димитров, Мартин Д. Петков и Франко Мазурек. Триото обаче не направи нищо, с което предотврати втората си поредна загуба в Австрия.

Шампионите на Русия от Зенит стигнаха и до второ попадение в 89-ата минута. То беше дело на Артьом Дзюба, който обаче наруши разпоредбите при въздушната си борба с Янис Каргас и заради този факт не откри публично името си измежду голмайсторите.

До края на лагера в Австрия за българския отбор остават още два дуела - с Тюркгюджю Атаспор на 1 юли, а по-късно и против Йънг Бойс.
 Богдан Патрашку гледа онлайн втората контрола на Левски
Богдан Патрашку гледа онлайн втората контрола на Левски

Румънецът работи на позицията основен скаут
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР