Отборът на Левски допусна седма грешна стъпка в редовния сезон

...
Отборът на Левски допусна седма грешна стъпка в редовния сезон
Коментари Харесай

Левски отново се преклони пред косовари

Отборът на Левски позволи седма неверна стъпка в постоянния сезон на Балканската лига. Възпитаниците на Димитър Ангелов отстъпиха пред косовския Пея със 74:86 (17:23, 12:23, 21:20, 24:20) в дуел от 11-ия кръг на груповата фаза, извършен в столичната зала " Триадица ". 

Така " сините " остават на последната седма позиция във краткотрайното класиране с баланс от 1 победа и 7 загуби. Пея пък се изкачва до второто място с актив от 5 триумфа и 1 проваляне, като на следващия ден му предатстои посещение и на Берое в Стара Загора. 

В игра за Левски след едномесечна пауза се завърна водещият изпълнител на отбора Алън Арнет. В ротацията на отбора попадна и Николай Михайлов, който пропусна дуела с Башкими предходната седмица. Лъчезар Димитров също бе на линия след уговорките си с националния тим. 

Баскетболистите на Пея поеха надзор върху дуела още първоначално със серия от 2:11, която обаче бе незабавно върната от страна на домакините. Тимът на Левски изравни резултата при 16:16, само че не съумя да отговори на експанзията на противника и във втория интервал косоварите още веднъж се отскубнаха напред, този път с двуцифрен задатък. Преднината на Пея на почивката бе 17 точки при 29:46, а след паузата българският отбор не съумя да редуцира дистанцията и разумно загуби борбата.

Най-резултатен за Пея бе Дейвид Джоузеф с 25 точки. Над всички за Левски беше Алън Арнет с 19 точки, 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР