Отборът на Лацио победи с минималното 1:0 у дома Байерн

...
Отборът на Лацио победи с минималното 1:0 у дома Байерн
Коментари Харесай

Гол от дузпа на Имобиле донесе минимален успех на Лацио в първия дуел с Байерн Мюнхен

Отборът на Лацио победи с минималното 1:0 вкъщи Байерн Мюнхен в първия конфликт сред двата отбора от осминафиналите на Шампионската лига.

На " Стадио Олимпико " в Рим дуелът започва с напън на гостите, които през първото полувреме сътвориха няколко забавни обстановки пред противноковата врата, само че Хари Кейн и Джамал Мусиала стреляха неопределено от преференциални позиции.

Втората част обаче стартира по-добре за " бианкочелестите " и още в 48-ата минута Густав Исаксен получи отлично подаване от собствен съотборник, само че не съумя да преодолее Мануел Нойер, чиято интервенция резервира нулевото тъждество.

Така се стигна до 66-ата минута, когато пробив на Чиро Имобиле приключи с подаване към Исаксен, който стреля неопределено, само че в това време против датчанина бе осъществено и жестоко нарушаване в наказателното поле. Френският съдия Франсоа Льотесие не се поколеба да уточни бялата точка, а също така сподели и пряк червен картон на своя съотечественик Дайот Упамекано за влизането му в краката на противниковия футболист. В последна сметка " баварците " останаха с 10 души, а Имобиле осъществя дузпата, давайки задатък на своя отбор.



До края на срещата римските " орли " можеха даже да стигнат и до по-изразителен триумф, само че пропуснаха да санкционират за повторно първенеца на Германия.

По този метод Лацио ще пътува с гол задатък за реванша на " Алианц Арена " на 5 март (вторник), а в случай че футболистите на Маурицио Сари удържат преднината си в Германия, то те ще се класират за четвъртфиналите в Шампионската лига за пръв път след сезон 1999/20.

За Байерн Мюнхен тази загуба пък е вторият следващ отрицателен резултат в границите на няколко дни след провалянето с 0:3 от Байер Леверкузен в Бундеслигата предишния уикенд. Днешното показване на отбора по всяка възможност още веднъж ще ускори спекулациите за бъдещето на треньора Томас Тухел, за който все по-усилено се приказва, че няма даже да приключи акцията отпред на тима.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР