Отборът на Киево постигна изключително важна победа с 2:1 над

...
Отборът на Киево постигна изключително важна победа с 2:1 над
Коментари Харесай

Двоен повод за радост за Киево

Отборът на Киево реализира извънредно значима победа с 2:1 над гостуващия Кротоне в среща от 36-ия кръг на Серия А, изиграна на “Маркантонио Бентегоди”. Головете за спечелилите означиха Валтер Бирса (12’) и Мариуш Степински (82’), а за губещия тим се разписа Марко Туминело.

Със извоюваните три точки, “летящите магаренца” изплуваха от зоната на изпадащите, като към този момент са 17-и с 34 точки, с една повече от 18-ия Каляри, който е с мач по-малко. Победата е още по-сладка, тъй като Кротоне е директен съперник в борбата за оцеляване, като досегашният отбор на Александър Тонев има същия актив като днешния си противник, само че е с малко по-добра голова разлика.

Още в 9-ата минута след центриране от директен свободен удар Федерико Чекерини мушна с глава топката във вратата на Киево, само че благодарение на ВАР попадението му беше анулирано заради засада.

Домакините се възползваха от това и единствено три минути по-късно ликуваха, откакто Бирса вкара с глава след центриране на Масимо Гоби. В 82-ата минута пристигна и вторият гол в тяхна изгода след ужасно осъществяване на Степински. Нападателят овладя с гърди топката в дясната част на наказателното поле, обърна се и я прати в далечния ъгъл на вратата.

Гостите не се предадоха и съумяха да върнат едно попадение в последните секунди на мача след удар отблизо разстояние на Туминело.

В идващия кръг Киево гостува на Болоня, а Кротоне е хазаин на Лацио.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Серия А 36 кръг, неделя 6 май  Киево 2:1краен резулат  Кротоне
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР