Отборът на Кардиф е на път да заяви пред ФИФА,

...
Отборът на Кардиф е на път да заяви пред ФИФА,
Коментари Харесай

Кардиф към ФИФА: Трансферът на Сала е невалиден

Отборът на Кардиф е на път да съобщи пред ФИФА, че 15-милионната договорка сред клуба и Нант за Емилиано Сала е „ невалидна “, откакто той откри гибелта си в самолетна злополука, оповестява отчет. 28-годишният аржентински нападател умря, когато дребен аероплан се разруши над Ламанша на 21 януари – единствено два дни, откакто играчът реализира прехвърлянето от си от френския Нант.

Според The Daily Telegraph, Сала е подписал контракт с Кардиф, който е бил отритнат от Висшата лига и е умрял преди да бъде подписан нов подобен. Изданието прибавя, че има спор по отношение на това дали футболистът се е съгласил да подпише нов договор. Според информацията, източник непосредствен до Кардиф, споделил, че изискването на съглашението е било уелските и френските управляващи да потвърдят, че Сала „ е регистриран като състезател на Кардиф и неговият интернационален трансферен документ е заверен “.

Според източника това не се е случило преди Сала да почине. „ Трансферното съглашение сред Кардиф и Нант бе обект на няколко условия “, споделя той за The Daily Telegraph. „ Ако някоя от двете страни бе недоволна, контрактът щеше да бъде недействителен, без възнаграждение. Нант предложи тази уговорка. Те желаеха прецизни вести за прехвърлянето “, добави той. Според информациите, от Нант ще оспорят, потвърждавайки, че клубът е приключил всички условия по съглашението. Миналият месец Нант отнесе разногласието с Кардиф по отношение на прехвърлянето до ФИФА.

БГНЕС напомня, че Разузнавателното звено на Британските въздушни катастрофи съобщи по-рано, че самолетът, превозвал Сала, не е имал търговски лиценз. Въпреки това бе добавено, че полетът е бил позволен като „ частен “, в който всички разноските се поделят сред водача и пасажера. Все още не е ясно дали водачът на самолета Дейвид Иботсън е бил оторизиран да лети през нощта. Тялото му към момента не е открито, до момента в който това на Сала бе намерено измежду останките предишния месец. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР