Отборът на Канада надви Сащ в малкия финал за бронзовите

...
Отборът на Канада надви Сащ в малкия финал за бронзовите
Коментари Харесай

Канада стигна до бронза на Световното, САЩ остана с празни ръце

Отборът на Канада надделя Сащ в дребния край за бронзовите медали. Двубоят в „ Mall Of Asia Arena ” в Манила бе извънредно трагичен, като се реши с продължение.

Селекцията на Жорди Фернандес надделя американския състав с 127:118 (34:25, 24:31, 33:26, 20:29, 16:7). По този метод канадците записаха ново върхово класиране в историята си на международни шампионати. Щатите пък остават без медали на втори следващ шампионат.

В първата четвърт канадците бяха по-ефективни и завоюваха с 34:25. След това обаче „ янките “ се върнаха в мача и при сирената за завършек на първото полувреме разликата в точките бе единствено 2 точки в интерес на Канада (58:56). В третата четвърт още веднъж Канада бе по-активен и разликата набъбна до 9 точки, които обаче бяха заличени в последната част и по този начин постоянното време на мача приключи при резултат 114:114.

Големите герои за историческия успех на канадците се споделят Дилън Брукс и Шей Гилджъс-Алекзандър. Ако от втория се очакваше още веднъж да доближи 30-точковата граница, то никой не очакваше Брукс да запише връх по маркирани точки в един мач въобще в своята професионална кариера. Новото попълнение на Хюстън Рокетс реализира цели 39 точки, като при стрелбата си от тройката бе 7/8. И двамата приключиха дуела с коефициент от най-малко 40, като Гилджъс-Алекзандър оформи и дабъл-дабъл с 12 асистенции на сметката си. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР