Отборът на Каляри постигна сладка победа над гранда Интер с

...
Отборът на Каляри постигна сладка победа над гранда Интер с
Коментари Харесай

Каляри удари Интер, Десподов изработи дузпа

Отборът на Каляри реализира сладка победа над гранда Интер с 2:1 в дуел от 26-ия кръг на Серия А. Головете за домакините означиха Лука Чепители в 31-ата и Леонардо Паволети в 43-ата минути. За Интер прецизен бе Лаутаро Мартинес в 38-ата. Българският нападател на домакините Кирил Десподов попадна в групата за мача, само че бе оставен измежду запасите. В края той се появи в игра и създаде дузпа, само че Николо Барела извърши повърхностно удара, като топката мина над вратата.

RUN, BOY RUN #Barella #CagliariInter pic.twitter.com/hwRzRYCgrg
— Cagliari Calcio (@CagliariCalcio) March 1, 2019 Двубоят стартира с доста открита игра, като в първите минути и двата отбора се хвърлиха в офанзиви. Гостите от Милано изглеждаха по-стабилно, само че последователно Каляри изравни играт В 13-ата минута мачът беше пресечен, с цел да се отдаде респект на някогашния капитан на Фиорентина Давиде Астори, който напусна този свят преди една година. Именно в Каляри мина огромна част от кариерата на Астори.

След тази пауза футболистите на домакините заиграха още по-силно и на няколко пъти се наложи Самир Ханданович да се намесва уверено. Интер се опитваше да контраатакува. Така се стигна до 31-ата минута, когато след центриране от фаул на Лука Чигарини, капитанът на Каляри Чепители се извиси над всички и с глава откри резултата. Още в идната офанзива домакините можеха да удвоят, само че Ханданович сподели високата си класа, като отрази удар на Жоао Педро.

В 38-ата минута " нерадзурите " изравниха резултата, като в основата на попадението беше Раджа Наинголан. Белгиецът проби отляво и качи топката на главата на Лаутаро Мартинес, който съумя да я прокара сред краката на вратаря Алесио Краньо. Това отвори още повече мача.

Първо Каляри имаше късмет за гол, а минута по-късно шансът покри домакините, откакто Иван Перишич съумя да прокара топката в наказателното поле към Мартинес, само че този път Краньо съумя да го изпревари. Все отново в 43-ата минута домакините си върнаха задатъка, откакто Леонардо Паволети съумя да стреля от въздуха от сложна позиция и изненада Ханданович след асистенция на Дарио Сърна.

Второто полувреме стартира със сериозен напън на гостите, като се наложи на два пъти Краньо да демонстрира уменията си. Първо Матео Политано се озова на добра позиция и стреля, само че Краньо избави. Последва ново безредие и удар на Перишич, само че младият пазач още веднъж беше непробиваем. Каляри също сътвори опция, само че Паволети този път не съумя да тормози Ханданович. Интер продължи натиска си, като в 61-ата минута Мартинес не съумя да засече от близко центриране на Перишич.

В ответната офанзива Дарио Сърна опитва удар отдалеко, само че топката мина надалеч от задачата. Интер продължи да стяга обръча към вратата на Каляри, само че домакините се бранеха добре. В 77-ата минута Наингоран опитва удар отдалеко, само че топката рикошира. Минута по-късно Мартинес не съумя да засече добре с глава центриране на Д'Амброзио. С наближаването на края на мача нервите започнаха да вземат връх, като играта постоянно бе накъсвана. В 80-ата минута в игра за Каляри се появи Кирил Десподов, който размени Жоао Педро.

В 85-ата минута гредата избави вратата на Каляри от попадение след поредна композиция сред Наинголан и Мартинес, приключила с удар от дребен ъгъл на аржентинеца. В последната минута на постоянното време Кирил Десподов беше изведен в наказателното поле, българинът овладя топката, само че при обръщането се подхлъзна, само че въпреки всичко принуди Милан Скриняр да го фаулира и реферът отсъди дузпа. Изпълнението на Николо Барела обаче не се получи, като той прати топката високо над вратата.

Така Каляри пропусна да реши мача и трябваше да трепери до края. Все отново отборът от Сардиния удържа задатъка си и реализира впечатляващ триумф над един от водещите тимове в Италия. С триумфа Каляри събра 27 точки и върви 14-и във краткотрайното класиране. Интер е трети с 47, а водач е Ювентус с 69.

Каляри - Интер 2:1
1:0 - Чепители 31
1:1 - Мартинес 38
2:1 - Паволети 43

Каляри: Краньо, Чепители, Сърна, Пизакане, Пелегрини, Чигарини, Йоница, Барела, Педро, Фараго, Паволети. Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Де Фрай, Скриняр, Асамоа, Наинголан, Перишич, Весино, Брожович, Политано, Мартинес. МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ Серия А 26 кръг, петък 1 март  Каляри 2:1краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР