Отборът на Испания постигна победа с 3:0 при домакинството си

...
Отборът на Испания постигна победа с 3:0 при домакинството си
Коментари Харесай

Испания постигна класика над Норвегия без Холанд на старта на евроквалификациите

Отборът на Испания реализира победа с 3:0 при семейството си на Норвегия в първи дуел от група А на квалификациите за европейското състезание по футбол в Германия през 2024 година.

Норвежците не бяха предвождани от головата си машина Ерлинг Холанд, който получи травма по време на последния мач на клубния си Манчестър Сити преди паузата за националните тимове.

„ Ла Фурия Роха “ откри резултата на стадион „ Ла Росаледа “ в 13-ата минута, когато капитанът Алваро Мората получи топката на границата на наказателното поле на гостите и пусна паралелен пас наляво за Алехандро Балде. Бранителят на Испания проби в пеналтерията и стреля по земя, като диагоналният му удар се получи като остро подаване за Дани Олмо, който на границата на вратарското поле с пета прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Йорян Ниланд.

Съставът на Луис де ла Фуенте удвои преднината си в 84-ата минута, когато Фабиан Руис центрира отляво в наказателното поле на Норвегия, а появилият се от аварийна пейка Хоселу завоюва въздушния дуел с защитник на гостите и с глава прати топката в далечния низък десен ъгъл на стража Ниланд.

Хоселу още веднъж бе в прегръдките на съотборниците си минута по-късно, когато се разписа на празна врата от добавка след мощен изстрел на Микел Оярсабал.

В класирането Испания е водач с актив от три точки, колкото има и вторият Шотландия. Трети е отборът на Грузия, Норвегия е четвърта без точков актив, а на дъното е Кипър.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР