Отборът на Хофенхайм се наложи с 4:1 над гостуващия Майнц

...
Отборът на Хофенхайм се наложи с 4:1 над гостуващия Майнц
Коментари Харесай

Хофенхайм застигна Байерн след убедителна победа

Отборът на Хофенхайм се наложи с 4:1 над гостуващия Майнц 05 в мач от шестия кръг на немската Бундеслига и дели първото място с Байерн (Мюнхен) преди изиграването на останалите срещи. Домакините като цяло заслужиха триумфа, само че задачата им бе улеснена в 41-вата минута, когато централният защитник на Майнц Александър Хак получи пряк червен картон за нарушаване против откъсващия се Жоржиньо Рутер. При тази обстановка Андрей Крамарич пропусна дузпа, само че след почивката отборът в синьо наложи превъзходството си с три следващи попадения - на Крамарич (53’), Гриша Прьомел (69’) и Мунас Дабур (80’). Доминико Коор (83’) понижи, само че във финалните секунди Павел Кадержабек (90’) оформи крайното 4:1.

Иначе първото състояние бе за гостите и пристигна след удар на Бурхарт още в 4-тата минута, само че Бауман избави. Майнц контролираше играта в началните минути, владейки топката в 70% от игровото време и отправяйки 4 удара в първите 8 минути. Агресивните дейности на Хофенхайм доведоха до бързи жълти картони за Баумгартер и Агпогума и до травма на крилото на Майнц Йонатан Буркарт, а честите нарушавания първоначално накъсваха ритъма и на двата състава.

Първият удар на Хофе пристигна в 20-тата минута и беше дело на Гриша Прьомел, само че топката мина около гредата, а съществена роля в острата офанзива имаше левият халф-бек Роберт Сков.

Към средата на полувремето домакините изправниха играта и в 41-вата минута стигнаха до дузпа, отсъдена за нарушаване на Александър Хак против Жоржиньо Рутер. Ситуацията бе прегледна благодарение на системата за видеарбитраж, а с изключение на дузпа реферът Даниел Шлагер сподели и пряк червен картон на бранителя на Майнц. С осъществяването на дузпата се нагърби Андрей Крамарич, само че ударът мина настрана от вратата и нулевото тъждество се резервира.

Втората част предстоящо стартира с по-активна игра на домакините и в 53-тата минута Хофе материализира численото си предимство, излизайки напред в резултата. Голът бе дело на Крамарич, с което хърватският национал се реваншира за пропусната през първото полувреме дузпа, а асистенцията обезпечи правещият доста мощен мач Жоржиньо Рутер.

След попадението домакините продължиха с по-активната си игра и шансове се откриха пред Прьомел и Крамарич, само че ударите им минаха настрана от вратата.

Вторият гол въпреки всичко падна в 69-та минута, а негов създател стана Промел, който приключи хубава композиция с присъединяване на Нсоки, Кадержабек и Баумгартнер.

До края на мача двата състава продължиха с откритата игра и си размениха по още едно попадение - първо влезлият като запаса Мунас Дабур направи резултат 3:0 в 80-та минута, а три по-късно пристигна и почетният гол за гостите, дело на Доминик Коор.

Крайният резултат бе закрепен 93-та минута, когато се разписа Кадержабек.

В последна сметка Хофенхайм се поздрави със подобаващ триумф и събра 12 точки от 6 мача, с което се изкачи на споделено първо място във краткотрайното класиране. Майнц записа втората си загуба за сезона и заема шесто място в класирането с 10 точки.

ЛЪЧЕЗАР ПЕТРОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР