Отборът на Голдън Стейт Уориърс се доближи на една победа

...
Отборът на Голдън Стейт Уориърс се доближи на една победа
Коментари Харесай

Уигинс изведе Голдън Стейт до ключова победа в петия мач с Бостън

Отборът на Голдън Стейт Уориърс се приближи на една победа от четвърта купа в НБА в последните осем години, откакто надделя Бостън Селтикс със 104:94 в мач номер 5 от финалната серия сред двата отбора и поведе с 3-2.

В Сан Франциско звездата на домакините Стеф Къри, който игра на изключителна висота в първите четири мача, имаше слаба вечер, само че крилото Андрю Уигинс се нагърби с лидерската роля и изведе своите до скъп триумф.

Уориърс започнаха мощно в офанзива и завоюваха първите две елементи за преднина от 12 точки. Джейсън Тейтъм и компания дадоха отговор на предизвикателство в третата четвъртина, в която дръпнаха с пет точки, само че далечна тройка със сирената на Джордан Пуул донесе точка задатък на домакините преди началото на последната част. В нея играчите на Стив Кър бяха по-стабилни и затвориха мача със 104:94.

Къри не съумя да осъществя нито една тройка от 9 опита и приключи с 16 точки и 8 битки, само че Клей Томпсън вкара пет изстрела от далечно разстояние за 21 точки. Над всички за отбора ба Уигинс, който приключи с 26 точки и 13 битки, Пуул се регистрира с 14 точки от пейката, а Дреймонд Грийн записа 8 точки, 8 битки и 6 асистенции. За Селтикс най-резултатен бе Тейтъм с 27 точки и 10 битки, а Маркъс Смарт вкара 20 точки.

" Изобщо не честваме, само че се радваме, че сме в тази позиция и желаеме да се възползваме от нея. Имаме два опита да вземем една победа, само че сме наясно какъв брой ще ни е мъчно ", разяснява Кър след дуела. " Нямаше по какъв начин Стеф да няма един подобен мач, само че ние имаме задоволително гений и дълбочина в състава, с цел да компенсираме ", добави той.

Шестият мач от серията в Бостън ще се играе в четвъртък. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР