Отборът на Еспаньол победи с 2:1 Ейбар като гост в

...
Отборът на Еспаньол победи с 2:1 Ейбар като гост в
Коментари Харесай

След изключителна драма Еспаньол с първи успех

Отборът на Еспаньол победи с 2:1 Ейбар като посетител в мач от 4-ия кръг на испанския шампионат. Двубоят на от "Естадио Мунисипал де Ипуруа " предложи същински театър за феновете, които освен съумяха да видят първите два гола на Еспаньол в шампионата, само че и цялостен поврат – от 0:1 до 2:1.

Второто полувреме се оказа изключителни забавно, откакто Иван Рамис изведе Ейбар напред, само че малко по-късно Факундо Ферейра изравни. Аржентинският нападател обаче се контузи при отбелязването на попадението, а неговата запаса - Естебан Гранеро, още с влизането си оформи крайния резултат.

И трите попадения паднаха след почивката. Домакините съумяха да се разпишат след отлично заучена композиция. В 59-ата минута Ейбар излезе напред в резултата, след остро центриране от фаул на Фабиан Ореяна, Иван Рамис игра с глава, с цел да вкара топката от близко в мрежата за 1:0.

Малко по-късно топката още веднъж се оказа в мрежата на Еспаньол, само че доста преди удара на Серхио Енрих основният рефер беше отсъдил нарушаване в нахлуване.

В 77-ата минута гостите съумяха да изравнят. Цената, която отборът заплати, беше висока, поради травма на голмайстора. Факундо Ферейра съумя да се пребори за топката, преодоля бранител и стреля за 1:1. Това беше и първият гол за Еспаньол от началото на акцията в Ла Лига.

Последва още по-невероятно развиване в мача. Естебан Гранеро, който влезе на терена преди минути, поради контузилия се Ферейра, съумя да обърне резултата с първия си гол. След офанзивата отляво, топката доближи до 32-годишния полузащитник, който от близко добута топката след меле в наказателното поле за 2:1.

В самия завършек на дуела Налдо получи втори жълт картон, с което остави своя отбор с човек по-малко. Въпреки това, Еспаньол не позволи неточност и съумя да си тръгне с трите точки от "Естадио Мунисипал де Ипуруа ".

С първия си триумф в Ла Лига за сезона отборът се изкачи на 16-о място с 4 точки, до момента в който Ебар остава на 19-о с едвам една точка. Лидер в Испания е Атлетико Мадрид с 9 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР