Отборът на Добруджа показа сериозна активност на трансферния пазар, след

...
Отборът на Добруджа показа сериозна активност на трансферния пазар, след
Коментари Харесай

Добруджа освободи осем и привлече шест нови играчи

Отборът на Добруджа сподели сериозна интензивност на трансферния пазар, откакто разгласи привличането на шестима футболисти и напускането на осем други преди началото на пролетния полусезон във Втора лига.

Новите при добруджанци са играчи от Португалия, Бразилия, Кабо Верде, Литва, както и двама българи, а напускащите са все родни състезатели.

Още в края на предходната година от отбора от Добрич оповестиха за идването на португалеца Бруно Амадо, Пауло Суарес от Кабо Верде и бразилеца Хосе Алвес да Силва - Буа. Сега към тях се причисляват литовецът Юлиус Каспаравичус и юношите Николай Желязков и Алексей Андреев.

22-годишният външен нападател Бруно Амадо е роден в Прая, Португалия. Бил е състезател на португалските клубове ФК Оливейра и Есторил Прая. Амадо е играл в националния тим на Португалия до 18 и до 19 години.

29-годишният Пауло Суарес е вътрешен халф. Роден е в Кабо Верде, има и португалско поданство. Идва от тима на Рочестър, който е във Втора лига на Съединени американски щати. Играл е в националния тим до 19 години на Кабо Верде.

Бразилецът Хосе Алвес да Силва - Буа е на 23 години, халф. Кариерата му минава единствено в бразилски тимове. Идва от Колатина - бразилски футболен тим със седалище в Колатина, щата Еспирито Санто. Клубът е бил в Серия " А " един път.

От новия полусезон за Добруджа ще играят още вратарят Алексей Андреев, бранителят Николай Желязков и нападателят Юлиус Каспаравичус.

28-годишният Каспаравичус е роден в град Шилуте, Литва. В професионалната си футболна кариера е играл за литовските тимове Шилуте, Атлантас, Судува, Банга и Невежис - огромна част от тях са сформира от Първа лига на Литва. През 2018 година става първенец на Литва със Судува, а през 2020-а печели втория трофей в кариерата си – купата на Естония, с екипа на Нарва Транс. През 2022 година е притеглен в тима на Черно море Варна.

Каспаравичус е получавал повиквателна за националния отбор на Литва.

19-годишният Николай Желязков е младежки национал на България до 19 години. Започва кариерата си в школата на Черноморец Бургас, по-късно минава през школите на Ботев Пловдив и Септември София, от 2022 година е в ЦСКА 1948. Най-сигурно се усеща на поста ляв бек.

Алексей Андреев е на 18 години. Бил е вратар на Монтана, преди този момент - на Септември София.

По взаимно единодушие осем от футболистите на ФК Добруджа напуснаха клуба след есенния полусезон. Това са вратарят Христо Ковачев и играчите Лъчезар Йорданов, Янчо Андреев, Стефан Статев, Стефан Митев, Ивайло Минчев, Петко Цанков и Славчо Шоколаров.

ФК Добруджа им благодари за положените старания в името на клуба и им желае доста триумфи с новите тимове.

Междувременно за капитан на отбора единомислещо бе определен вратарят Георги Аргилашки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР