Отборът на Черноморец 1919 Бургас прибави важни три точки и

...
Отборът на Черноморец 1919 Бургас прибави важни три точки и
Коментари Харесай

Черноморец се върна на върха, акулите победиха в последната минута Атлетик Куклен

Отборът на Черноморец 1919 Бургас прибави значими три точки и завоюва девета победа от началото на сезона, връщайки се още веднъж на върха в Югоизточната Трета лига. " Акулите ", водени от Слави Костенски победиха Атлетик Куклен с 2:1, в среща от 12-ия кръг на шампионата, а второто попадение за домакините от Бургас падна в последната 90-та минута на срещата.

След нова драма и гол в заключителните минути на стадион " Черноморец ", Антон Узунов бе в прегръдките на своите съотборници, трансформирайки се в воин за своя отбор. Младият атакуващ играч означи 4-тото си попадение от началото на акцията и донесе следващия триумф за бургазлии, които не престават битката за Втора лига. Пред погледа на вярната бургаска агитка, футболистите на Черноморец още веднъж трябваше да чакат до последната минута, с цел да зарадват последователите си, които не един път през този сезон видяха сходни победи в заключителните минути. Така бе и при последната аудиенция в, при триумфа с 2:1 и в районното дерби с, извоювано с 1:0.
Черноморец събра 29 точки в своя актив, колкото има и Загорец. Момчетата на са с мач по-малко, откакто дербито с Марица Пловдив от предния кръг бе отсрочено. Загорец се наложи през днешния ден с 4:0 над Стара Загора, а новозагорци може би ще бъдат единственият кандидат на " акулите " през този сезон за челната позиция. -миналата седмица Загорец попиля Несебър с 9:0 и загатна, че ще се бори за лидерската позиция. Не е загадка, че Загорец ще нападна Втора лига, само че с по-малък бюджет от този на Черноморец. Останалите отбори в групата нямат искания за по-горна група.

" Акулите " имат семейства на Горски и. Визитите не са леки, само че в случай че желаят да реализират задачата, момчетата на Костенски би трябвало да не престават да печелят и на открито без да губят повече точки. Следва аудиенция на Гигант Съединение и две поредни на Сокол Марково и Карлово. Черноморец завоюва значими точки с директните съперници, а това би трябвало да донесе в допълнение самочувствие на играчите. Загорец имат сериозна голова разлика от 37:6, до момента в който бургазлии остават с 24:8, само че не престават да се борят с точките с отбора от Нова Загора. Милен Танев към този момент има 8 попадения, а Мариян Тонев е със 7. Антон Узунов е с 4, а останалите голмайстори на акулите са, Стоян Кижев, Симеон Русев, Нуретин Пюскюлю и Стоян Мантаров.
Черноморец завоюва историческа победа в първия кръг в Смолян с 1:0, вкъщи се наложи над Димитровград с 2:0 и над Спартак Пловдив с 1:0, а в Нова Загора записа реми - 1:1 със Загорец. " Акулите " изгубиха от Розова котловина в Казанлък с 3:2, като второто попадение на Мариян Тонев падна прекомерно късно в края на мача, а " розите " означиха три попадения през първата част.

Последва сладка шампионска победа вкъщи с 1:0 в добавеното време в районното дерби против Несебър, с цел да пристигна и триумфа в Пловдив с 2:0 над Марица. Последва разгромна победа вкъщи с 4:0 над отбора на Верея Стара Загора, с цел да пристигна ремито 1:1 в Първомай. " Акулите " изпуснаха успеха в заключителните секунди, а попадението за първомайци падна в последната 4-та на добавеното време след центриране. Милен Танев беше разкрил за гостите в 75-та минута след статично състояние и добра офанзива, а Загорец не съумяха да завоюват в Казанлък гостуването си на Розова котловина, завършвайки 1:1.
Последва разгромна победа над Ямбол - 5:1. Миналата седмица, Черноморец още веднъж завоюва шампионска победа с 2:1 при визитата си на Хасково с гол от дузпа в 94-та минута. Слави Костенски пусна още веднъж състава, с който започваше в предните мачове, като направи няколко промени, пускайки в стартовите 11 Любомир Божинов и Симеон Русев. Стоян Мантаров пропусна мача за насъбрани картони, а Жулиен Парушев остана на пейката дружно с Нуретин Пюскюлю, Стилиян Станчев, Мустафа Мустафа, Валентин Стоилов, Денис Дагигов и вратаря Мартин Шейтанов.
Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в защита за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев и Валентин Иванов. В халфовата линия бяха Валентин Иванов -Чалъма, Любомир Божинов, Антон Узунов и Симеон Русев. В предни позиции действаха Мариян Тонев и Милен Танев. Тимът на Слави Костенски още веднъж доминираше през целия дуел с Куклен, като домакините нацелиха и две греди. Милен Танев, Антон Узунов и Мариян Тонев тормозеха бранителите на Атлетик.

След почивката попадение за гостите бе анулирано поради засада, а Черноморец поведе още в 7-та минута след тъкмо изпълнена дузпа на Милен Танев за игра с ръка в наказателното поле. Главният арбитър от Хасково и помощниците му се оправиха добре със срещата, като единствената забележка бе спестените няколко картона за гостите, които се опитваха да бавят играта през втората част. В 7-та минута на срещата Милен Танев изведе акулите напред в резултата. Мариян Тонев центрира в наказателното поле, а футболист на гостите игра с ръка.

Главният арбитър Николай Николов уточни бялата точка, а с със мощен изстрел по земя в долния десен ъгъл на вратаря, Танев даде задатък на домакините, бележейки 8-то си попадение от началото на сезона. В 15-та минута Любомир Божинов от свободен удар можеше да повиши резултата, само че топката облиза напречната греда и излезе в навън. При една от редките си офанзиви, гостите от Куклен изравниха резултата. В 17-та минута след осъществяване на корнер, футболист на Атлетик се отскубна в наказателното поле и с образцов изстрел с крайник означи за 1:1. Черноморец продължи да нападна, само че нямаше шанс на няколко пъти. Минута преди края на първата част, Антон Узунов за малко да счупи горната греда след изстрел с глава и пас на Валентин Иванов.

След почивката акулите още веднъж преобладаваха, владееха самодейността и търсеха по този начин значимото второ попадение. Любомир Божинов, Антон Узунов и Милен Танев продължиха да тормозят защитата на гостите, само че без триумф. Гостите от Куклен означиха гол в 58-та минута, само че бе анулиран поради засада. В 60-та минута изстрел от свободен удар на Любомир Божинов, още веднъж не откри задачата, а вратарят на Куклен мазета в корнер. Антон Узунов, Милен Танев и Мариян Тонев също имаха няколко благоприятни условия за гол, само че без триумф.

Малко преди края на мача, в 78-та минута Жулиен Парушев от точката на дузпата за малко не счупи горната греда след мощен изстрел и превъзходен пас на Антон Узунов, който му смъкна топката с глава. Черноморец още веднъж трябваше да чака до последната минута, с цел да изстрада следващия значим триумф.

Точно, когато четвъртият арбитър от Бургас Петър Аспарухов подвигна табелката с 5 минутното продължение, Черноморец вкара за 2:1.След нова добра офанзива по десния фланг и центриране на Валентин Иванов, Милен Танев в наказателното поле обработи и асистира за Антон Узунов, който отблизо разстояние със мощен шут прати топката във вратата за крайното 2:1.
В идващия 13-и кръг, Черноморец гостува на Гигант Съединение, а дуелът е на 31-и октомври /събота/, от 14:30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР