Отборът на Черно море Тича постигна четвъртата си победа от

...
Отборът на Черно море Тича постигна четвъртата си победа от
Коментари Харесай

Черно море нанесе шесто поредно поражение на Левски в НБЛ, Рилски спортист се справи като гост на Миньор 2015

Отборът на Черно море Тича реализира четвъртата си победа от началото на акцията в Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто съкруши като посетител състава на Левски със 79:75 в среща от 12-ия кръг.

Варненци бяха догонващи в резултата в огромни интервали от дуела, само че в заключителните му епизоди демонстрираха, че желаят повече триумфа и в последна сметка го реализираха, нанасяйки по този метод шесто следващо проваляне на " сините " в родното състезание.

Развръзката на мача в зала " Триадица " пристигна в заключителните секунди, когато Асен Великов първо се регистрира с значима тройка за домакините, а по-късно след пробив осъществя за тъждество при 75:75. Впоследствие Къртис Джоунс бе прецизен за " моряците " за 77:75, а откакто Златин Георгиев пропусна още веднъж да направи резултата еднакъв Джоунс бе фаулиран и вкара на два пъти от наказателната линия за крайното 79:75 в интерес на гостите.

За триумфа Тач Ънру се регистрира с 19 точки, а със същия актив завърши и влезлият от пейката Къртис Джоунс. В същото време за Левски Алън Арнет вкара 16 пункта, до момента в който Джон Флорвиърс приключи с " дабъл-дабъл " - 14 точки и 15 битки.

В подреждането Черно море заема 10-а позиция с баланс 4-8, до момента в който Левски е 7-и със същия актив, само че по-добра точкова разлика, като сред тях са още отборите на Берое и Ямбол.



Междувременно, в друга среща от кръга Рилски състезател се наложи с 97:70 като посетител на Миньор 2015 Перник.

Първото полувреме на мача беше равностойно, като след сложното начало самоковци съумяха да намерят правилния темп и по този начин се отдръпнаха на почивката при задатък от 43:38 в своя изгода.

След подновяването на играта обаче гостите преобладаваха напълно на паркета, а в края от серия от 17:2 точки им разреши да затворят мача с близо 30 пункта задатък при 97:70.

Чавдар Костов и Джоузеф Лоусън се регистрираха с по 19 точки за спечелилите, а Алекс приключи с 16, до момента в който от другата страна Георги Кендеров вкара 15 за перничани, а Данило Арнитович и Лъчезар Тошков прибавиха по 13.

В класирането Рилски състезател заема 3-ото място с баланс 7-5. Миньор 2015 пък е на 6-ата позиция с актив от 5 победи и 7 провали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР